Έξυπνες πρότυπες διαβάσεις σχολείων θα κατασκευάσει ο Δήμος Ιεράπετρας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Έξυπνες πρότυπες διαβάσεις σχολείων θα κατασκευάσει ο Δήμος Ιεράπετρας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το σύστημα θα ενεργοποιείται με την παρουσία μαθητή ή πεζού

11.09.2024 | 17:10

Στην «Κατασκευή έξυπνων πρότυπων διαβάσεων σχολείων με στόχο τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος διάβασης μαθητών και αύξηση επιπέδου οδικής ασφάλειας των οδών που εφάπτονται με τα σχολεία» στοχεύει ο Δήμος Ιεράπετρας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ως φορέα υλοποίησης – αναθέτουσα αρχή και με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το σύστημα έξυπνης διάβασης πεζών έξω από τα σχολεία, διασφαλίζει την ασφαλή διέλευση μαθητών και πεζών στην περιοχή παρέμβασης.

Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα θα ενεργοποιείται με την παρουσία μαθητή ή πεζού ώστε να ενισχύεται η προσοχή τόσο των μαθητών όσο και των διερχόμενων από τη διάβαση οχημάτων. Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης είναι ο φωτισμός της πεζοδιάβασης από τις συσκευές σήμανσης τύπου LED, οι οποίες είναι ενσωματωμένες τόσο στην άσφαλτο όσο και στο πεζοδρόμιο, αλλά και η ταυτόχρονη ενεργοποίηση των κατακόρυφων πινακίδων σηματοδότησης LED, επιτυγχάνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα φωτεινής σήμανσής της. Το σύστημα θα είναι αυτόνομο και θα ηλεκτροδοτείται από ηλιακούς συλλέκτες.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, «κατόπιν πρόσκλησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ως Δήμος ανταποκριθήκαμε άμεσα προκειμένου να ενταχθούμε στο παραπάνω έργο με σκοπό την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας των οδών γύρω από τα σχολεία. Στο Δήμο μας με βάση τα πληθυσμιακά κριτήρια θα κατασκευαστούν 20 έξυπνες πρότυπες διαβάσεις και με την ολοκλήρωσή του έργου θα δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον για τους χρήστες – μαθητές του οδικού δικτύου γύρω από τα σχολεία και ιδιαίτερα των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

 

Exit mobile version