Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

11

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετρό Θεσσαλονίκης: Καταπληκτικό έργο, θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, λέει ο αρμόδιος Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Καταπληκτικό έργο, θα γίνει πόλος έλξης τουριστών, λέει ο αρμόδιος Αστικής Ανάπτυξης της ΕΕ

Ξενάγηση στο μετρό Θεσσαλονίκης

«Δεν θα ήμουν υπερβολικός λέγοντας ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι από μόνο του ένα σημείο προσέλκυσης τουριστών στην πόλη». Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρστεν Ράσμουσεν (Carsten Rasmussen), σε δηλώσεις που έκανε μετά την ξενάγησή του στους χώρους του αμαξοστασίου και των σταθμών του, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Ελληνικό Μετρό Α.Ε.». Την ξενάγηση πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Κουρέτας, ενώ σε αυτήν συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), Ταμείου Συνοχής και Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Ζερβός, και ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης «Πρόγραμμα Μεταφορές 2021-2027», Δημήτρης Πάλλας.

Ειδικά για τον σταθμό «Βενιζέλου», όπου πραγματοποιούνται οι τελευταίες εργασίες ανάδειξης των αρχαιοτήτων, ο κ. Ράσμουσεν δηλώνοντας εντυπωσιασμένος, τόνισε: «Είναι μοναδικός στον κόσμο. Είναι φανταστικός!». Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των εργασιών, επισημαίνοντας ότι πλέον υπολείπονται ελάχιστα πράγματα για τα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται, ώστε να ολοκληρωθούν εγκαίρως. Δεν έκρυψε, μάλιστα, ότι ερχόμενος στην ξενάγηση διακατεχόταν από έναν «μικρό σκεπτικισμό για το αν πράγματι το έργο είναι κοντά στην ολοκλήρωσή του», είπε, εξηγώντας ότι όλοι γνωρίζουν τη μακρόχρονη διάρκεια αυτού του πρότζεκτ.

«Τώρα, μπορώ να επιβεβαιώσω πως το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης είναι πράγματι κοντά στην ολοκλήρωσή του» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που υπολείπονται και για τα οποία εργάζονται οι εμπλεκόμενοι πυρετωδώς, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το ορόσημο της 30ής Νοεμβρίου. «Είμαι απολύτως σίγουρος πως θα το καταφέρουν», υπογράμμισε. Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό ΑΕ εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και ξενάγηση του επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας-Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο μετρό Θεσσαλονίκης και δήλωσε περήφανος τόσο για τα θετικά σχόλια που δέχτηκε για το έργο όσο και «για το ότι, έπειτα από πολλά χρόνια δυσκολιών και εμποδίων, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για να παραδώσουμε στους Θεσσαλονικείς ένα σύγχρονο και μεγάλο συγκοινωνιακό έργο, αντάξιο της μακραίωνης ιστορίας της πόλης».






Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις