Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο… “ψαράς”

ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο… “ψαράς”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Εντοπίστηκε στο Μενίδι

11.09.2024 | 09:56

Ο «ψαράς», ήταν ληστής! Τον τελευταίο καιρό στα γραφεία της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μια εντολή των ανωτέρω ακουγόταν με αποδέκτες τους αρμόδιους αστυνομικούς.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Πιάστε τον… ψαρά»! Όπου η έκφραση για τη συμπαθή τάξη των αλιέων, αφορούσε ένα βασικό χαρακτηριστικό ενός άνδρα, ο οποίος φορώντας πάντα καπέλο «τύπου ψαρά», λέει η Αστυνομία, διέπραττε τη μία πίσω από την άλλη ένοπλες ληστείες σε καταστήματα κατά προτίμηση φαρμακεία. Και κάτι ακόμη. Φρόντιζε από την κατόπτευση που έκανε πριν εισβάλει να πιστοποιεί ότι στα ταμεία βρίσκονταν γυναίκες! Που θεωρούσε πιο εύκολο στόχο! Εννέα ένοπλες ληστείες και μία απόπειρα μόλις σε 20 ημέρες είχε διαπράξει ο ληστής με το καπέλο του ψαρά! Ώσπου οι αστυνομικοί, κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν και μέσα από κάμερες ασφαλείας και να του περάσουν χειροπέδες, πιάνοντάς τον, δηλαδή στα δικά τους…άγκιστρα! Πρόκειται για 46χρονο ημεδαπό, ο οποίος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της  Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Διονύσου.

Εντοπίστηκε στο Μενίδι και κατηγορείται κατηγορείται ότι διέπραξε τις 9 ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και Δυτικής Αττικής. «Προηγήθηκε», αναφέρει η Αστυνομία, «συστηματική έρευνα από την οποία προέκυψε ότι ο ανωτέρω, τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο, διέπραττε ένοπλες ληστείες σε βάρος υπαλλήλων καταστημάτων -κυρίως φαρμακείων-, με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος για βιοπορισμό. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέπραξε τις ανωτέρω ένοπλες ληστείες σε διάστημα μόλις 20 ημερών (από 14-08-2024 έως και 03-09-2024), γεγονός το οποίο αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο της δράσης του». Από την σταχυολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού που συλλέχθηκε, προσθέτει η Αστυνομία, διαπιστώθηκε και η μεθοδολογία δράσης (modus operandi).ποια ήταν αυτή; Απαντάει η ΕΛ.ΑΣ.

Και σωματική βία

«Προέκυψε ότι «επιχειρούσε» κυρίως απογευματινές – βραδινές ώρες, όπου αφού προσέγγιζε τα καταστήματα- στόχους με «επιχειρησιακό δίκυκλο», εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή όπλου ή με  χρήση σωματικής βίας σε βάρος των υπαλλήλων -κυρίως γυναικών-, αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τον χώρο των ταμείων. Παράλληλα, φρόντιζε να λαμβάνει υψηλά μέτρα αυτοπροστασίας, καλύπτοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, καπέλο «τύπου ψαρά», γυαλιά ηλίου ή ακόμα και κράνος μηχανής». Μέχρι στιγμής έχει ταυτοποιηθεί η εμπλοκή του σε 10 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών, από τις οποίες μία απόπειρα, σε Αχαρνές, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Αγίους Αναργύρους, Κηφισιά, Ζεφύρι και Άνω Λιόσια, αποκομίζοντας από αυτές συνολικά 13.345 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αεροβόλο πιστόλι με γεμιστήρα, 16  αμπούλες αερίου, πλήθος μεταλλικών βολίδων και σφαιριδίων, θήκη μεταφοράς όπλου, 4 σουγιάδες, 3 λάμες, 4  κυνηγετικά φυσίγγια, διάφορα είδη ρουχισμού, δύο χειρουργικές μάσκες, 2  γυαλιά ηλίου, κράνος μηχανής και μπαγκαζιέρα μηχανής.

Exit mobile version