Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

11

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνήθειες που σε κρατούν πίσω: Μήπως να αλλάξεις;
PLUS

Συνήθειες που σε κρατούν πίσω: Μήπως να αλλάξεις;

Μην σπαταλάς τον χρόνο και την ενέργειά σου σε αυτές τις κακές και τοξικές συνήθειες

Στο περιβάλλον σου σίγουρα θα έχεις φίλους, γνωστούς και συναδέλφους που φαίνονται να είναι πάντα «κολλημένοι» στο ίδιο σημείο. Νιώθεις ότι έχουν μείνει πίσω στη ζωή και παρά το γεγονός πως έχουν όλες τις δυνατότητες, δεν εξελίσσονται. Και για αυτό, οφείλονται οι κακές συνήθειές τους. Συνήθειες που όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε υιοθετήσει κάποια στιγμή στη ζωή μας. Αλλά, ας μιλήσουμε για σένα τώρα. Αλήθεια, δεν το μισείς όταν οι άνθρωποι σε κάνουν να περιμένεις και δεν σέβονται τον χρόνο σου; Σίγουρα ναι. Αλλά σκέψου, πόσο χειρότερο είναι να χάνεις εσύ τον χρόνο και την ενέργειά σου, απλώς επειδή έχεις μερικές συνήθειες στη ζωή που σε κρατούν πίσω.

woman sitting on brown wooden bench

Ξοδεύεις χρόνο ανησυχώντας τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα

Το να ανησυχείς, γενικότερα, για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις είναι χάσιμο χρόνου. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που συμφωνούν ότι πρέπει να σταματήσουν να ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εκείνους, καθώς εκτός από το γεγονός ότι δεν βοηθά στην εξέλιξή τους, προσθέτει άγχος και στρες.

Κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν

Το να ξοδεύεις ενέργεια κάνοντας πράγματα που δεν σου αρέσουν, είναι χάσιμο χρόνου. Η ζωή είναι σύντομη, οπότε γιατί να χάσεις αυτή τη σπάνια ευκαιρία σε κάτι που δεν σου αρέσει εξαρχής; Γενικά, ο κανόνας είναι ένας και απλός: Να κάνεις ό,τι σου αρέσει, ακόμα κι όταν οι άλλοι δεν το εγκρίνουν.

woman in water during daytime

Είσαι εθισμένος στο Doom scrolling

Το Doom scrolling είναι η πράξη του να ξοδεύεις υπερβολικό χρόνο διαβάζοντας μεγάλες ποσότητες ειδήσεων, ιδιαίτερα αρνητικών, στο διαδίκτυο. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν αυτή την αλόγιστη δραστηριότητα χάσιμο χρόνου και καθόλου παραγωγική. Δυστυχώς, το doom scrolling σε επηρεάζει χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Εργάζεσαι πολύ σκληρά

Η σκληρή δουλειά δεν είναι πάντα ό,τι καλύτερο, ειδικά όταν η δουλειά γίνεται η ζωή σου. Δυστυχώς, στις μέρες μας πολλοί είναι οι άνθρωποι που φτιάχνουν τη ζωή τους γύρω από την εργασία, αλλά ξεχνούν πως η ζωή είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Η ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι μια πτυχή στην οποία πρέπει να δώσεις βάση στην καθημερινότητά σου.

woman in white shirt kissing woman in white shirt

Γκρινιάζεις για τα πάντα

Το να παραπονιέσαι ή να γκρινιάζεις για τα πάντα είναι παρόμοιο με το να ανησυχείς για τα πάντα, με την έννοια ότι δεν λύνει τίποτα, απλώς είναι χάσιμο χρόνου. Εάν παραπονιέσαι για το πόσο βαρετή είναι η ζωή, προσπάθησε απλώς να την αλλάξεις. Μη χάνεις χρόνο διαμαρτυρόμενος, όταν μπορείς να μεταμορφώσεις τα πάντα γύρω σου.

Πηγή: Jenny.gr

woman on water covering her face with both hands
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις