Βίκτωρ Ελιέζερ για Πέτρο Παππά: Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίκτωρ Ελιέζερ για Πέτρο Παππά: Πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η ανάρτησή του

11.09.2024 | 10:53

Ο ΓΓ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βίκτωρ Ελιέζερ σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Παππά. Ο Πέτρος Παππάς αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός του, επεσήμανε ότι «Ανετράπη ο Στέφανος Κασσελάκης ακριβώς τη στιγμή που προσπαθούσε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα καταστατικό συνέδριο. Δηλαδή να μετατρέψει αυτό το κόμμα των τάσεων, των μικρών βαρονιών, αυτό το κόμμα των αριστεροφυλάκων της καθαρής αριστεροσύνης, θυμίζει τους ορθόδοξους Εβραίους – αυτή η εμμονή ας πούμε με την καθαρότητα της πίστης. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά του ναού». Σε ανάρτησή του στο facebook ο Βίκτωρ Ελιέζερ σχολίασε πως πολλές φορές η δίψα για λίγα λεπτά δημοσιότητας, οδηγεί στην ανοησία.

Παράλληλα ανέφερε για τον Πέτρο Παππά:

«Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με τη «καθαρότητα της πίστης», την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης.

Να τον ενημερώσουμε λοιπόν, ότι οι Ορθόδοξοι Εβραίοι, ουδεμία εμμονή έχουν με τη «καθαρότητα της πίστης», την οποία επικαλείται. Αντιθέτως, αν είχε κάνει τον κόπο να διαβάσει, πριν κάνει τη συγκεκριμένη δήλωση, θα διεπίστωνε ότι Εβραίοι Ραβίνοι και φιλόσοφοι ανά τους αιώνες ερμηνεύουν με διαφορετικούς τρόπους τις γραφές, τις εμπλουτίζουν με νέες προσεγγίσεις και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και αντιπαραθέσεις σε κεφαλαιώδη ζητήματα πίστης. Σε ότι αφορά, «τα κλειδιά του ναού», μετά τη καταστροφή του Ναού του Σολομώντα το 70 μ.χ, εβραϊκός ναός δεν υφίσταται, παρά μόνο ότι απέμεινε από αυτόν, που δεν είναι άλλο από το Τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ. Φανατικοί βεβαίως υπάρχουν ανάμεσα στους Εβραίους, υπάρχουν όμως και ανάμεσα στους πιστούς και του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, και κάποιοι εξ αυτών μάλιστα θωρακίζουν με τη βία τη «καθαρότητα της πίστης», ενώ κάποιοι άλλοι στη κυριολεξία «δεν θέλουν να χάσουν τα κλειδιά των ναών».

 

Exit mobile version