Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

12

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Λύτρας αποφυλάκιση: Τα πρώτα λόγια, ζητά ξανά συγγνώμη από τη σύζυγό του
ΕΛΛΑΔΑ

Λύτρας αποφυλάκιση: Τα πρώτα λόγια, ζητά ξανά συγγνώμη από τη σύζυγό του

Λύτρας αποφυλάκιση: Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε ομόφωνα την αποφυλάκισή του τρεις μήνες μετά τον εγκλεισμό του για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Ξανά συγγνώμη ζητά από τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου ο Απόστολος Λύτρας, λίγες ώρες μετά την αποφυλάκισή του. Ο Απόστολος Λύτρας έγινε γνωστό νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης πως αποφυλακίζεται υπό όρους, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του και σχεδόν τρεις μήνες μετά τον εγκλεισμό του στη φυλακή. Σημειώνεται ότι το δικαστικό συμβούλιο μετέτρεψε την κατηγορία για τον ξυλοδαρμό από κακούργημα σε πλημμέλημα. Λίγο μετά την απόφαση ο δικηγόρος του σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο γνωστός ποινικολόγος «ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».

«Με το υπ’ αριθμ. 2931/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Απόστολος Λύτρας αποφυλακίζεται και η κατηγορία μετατρέπεται από το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Του βουλεύματος, προηγήθηκε όμοια Εισαγγελική πρόταση. Η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε την ζωή του και της οικογένειάς του, παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό’τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως οι περιοριστικοί όροι που του επιβάλλονται για την αποφυλάκιση του είναι:

Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα λαμβάνει χώρα έξωθεν του ΑΤ της κατοικίας της συζύγου ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το τέκνο.

Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις