Ελβετία γυναικοκτονία: Σοκ με τον φρικτό θάνατο φιναλίστ των καλλιστείων – Την πολτοποίησε στο μπλέντερ ο σύζυγός της

ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία γυναικοκτονία: Σοκ με τον φρικτό θάνατο φιναλίστ των καλλιστείων – Την πολτοποίησε στο μπλέντερ ο σύζυγός της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σοκ με τη δολοφονία φιναλίστ των «Μις Ελβετία»: Την πολτοποίησε στο μπλέντερ ο σύζυγός της, τι αποκαλύφθηκε

12.09.2024 | 14:16

Σοκ έχει προκαλέσει στην Ελβετία ένα από τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα με θύμα μια 38χρονη γυναίκα και θύτη τον σύζυγό της. Η πρώην φιναλίστ των καλλιστείων «Μις Ελβετία», Kristina Joksimovic, δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο 41χρονος Τόμας τη στραγγάλισε και στη συνέχεια τη διαμέλισε με ψαλίδα, μαχαίρι και πριόνι, ενώ ακολούθως πολτοποίησε κάποια κομμάτια από τη σορό της στο μπλέντερ, πριν διαλύσει ό,τι είχε απομείνει με χημικό διάλυμα. Το έγκλημα έγινε στο σπίτι της οικογένειας στο Binningen, κοντά στη Βασιλεία στην Ελβετία. Η σορός της Κριστίνα βρέθηκε το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου από κάποιο τρίτο πρόσωπο. Ο σύζυγός της συνελήφθη καθώς υπήρχαν ισχυρές υποψίες για την εμπλοκή του στον θάνατό της.

Στις 15 Φεβρουαρίου ισχυρίστηκε ότι βρήκε τη γυναίκα του νεκρή κοντά στις σκάλες του σπιτιού τους και ότι στη συνέχεια την είχε διαμελίσει στο πλυσταριό καθώς κυριεύτηκε από πανικό. Χρησιμοποίησε ένα βιομηχανικό μπλέντερ χειρός που είχε ήδη αγοράσει και είχε στο υπόγειο, σύμφωνα με την ελβετική «20 Minuten». Ο Τόμας ομολόγησε στις 19 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια μιας αναπαράστασης του εγκλήματος, ισχυριζόμενος ότι τη σκότωσε, πνίγοντάς την, ενώ ήταν σε αυτοάμυνα, καθώς του είχε επιτεθεί με μαχαίρι. Πλέον οι ιατροδικαστές αμφισβητούν τα περί αυτοάμυνας.

Ενδείξεις ψυχικής ασθένειας βλέπουν οι Αρχές

Οι υπεύθυνοι στην Ελβετία ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις ψυχικής ασθένειας του δολοφόνου. Σύμφωνα με το δικαστήριο, επέδειξε αξιοσημείωτα υψηλό επίπεδο εγκληματικής ενέργειας, έλλειψη ενσυναίσθησης και ψυχρότητα μετά τη δολοφονία της μητέρας των δύο παιδιών του. Προσέθεσαν ακόμη ότι ο κατηγορούμενος είχε «σαδιστικά-κοινωνιοπαθητικά χαρακτηριστικά». Η έκθεση της νεκροψίας έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του ότι ο στραγγαλισμός της συζύγου του ήταν πράξη αυτοάμυνας ως απάντηση στην επίθεση με μαχαίρι της. Αναφέρουν μάλιστα ότι οι κινήσεις του δείχνουν την ύπαρξη σχεδίου, κάτι που πάει ξεκάθαρα κόντρα σε μια αυθόρμητη αντίδραση πανικού.

Την είχε χτυπήσει ξανά στο παρελθόν

Από την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου που ήρθε στο φως αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της υπόθεσης προκύπτει επίσης ότι ο κατηγορούμενος είχε προηγουμένως ασκήσει βία εναντίον της πρώην συντρόφου του και συγκεκριμένα ότι την είχε χτυπήσει στο πόδι της με το αυτοκίνητό του και ότι είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενειακή βία. Υπάρχουν επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, φωτογραφίες του θύματος με προηγούμενα σημάδια στραγγαλισμού. Σύμφωνα με την ελβετική «20 Minuten», η Κριστίνα ήθελε να χωρίσει από τον άνδρα της. Φίλοι εξέφρασαν την έκπληξή τους για την είδηση. Ένας είπε στην τοπική εφημερίδα Blick ότι «για μένα, φαινόταν σαν η τέλεια οικογένεια». Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2017, ζούσε στη γραφική πόλη σε μια «ευρύχωρη ημιανεξάρτητη κατοικία» σε μια εύπορη περιοχή της Βασιλείας.

Πάντως, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι η σχέση τους βρισκόταν «σε κρίση για μήνες», με την αστυνομία να φέρεται να είχε προηγουμένως κληθεί για αναφορές για σωματική βία. Μόλις τέσσερις εβδομάδες πριν δολοφονηθεί, η Κριστίνα είχε δημοσιεύσει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες από την οικογενειακή εκδρομή, που έδειχναν το χιονισμένο τοπίο από το παράθυρο ενός πολυτελούς ξενοδοχείου πάνω από τη λίμνη της Λουκέρνης.  Η Κριστίνα είχε καταγωγή από το Μπίνινγκεν αλλά και σερβικές ρίζες, και φέρεται να ήταν εκπαιδεύτρια νέων μοντέλων. Μεταξύ άλλων εκπαίδευσε υποψήφιες Μις Ελβετία να ακολουθήσουν τα βήματά της. Εκπαίδευσε επίσης επιχειρηματίες να περπατούν με σιγουριά στην επαγγελματική ή ιδιωτική τους ζωή. Είχε κερδίσει το διαγωνισμό Μις Βορειοδυτική Ελβετία το 2003 και ήταν μια από τις φιναλίστ στον διαγωνισμό Μις Ελβετία το 2008.

Την ίδια χρονιά, ίδρυσε ένα πρακτορείο καθοδήγησης και συμβουλών για επίδοξα μοντέλα. Πολλές Ελβετικές διασημότητες και πρώην διαγωνιζόμενες Μις Ελβετία μοιράστηκαν το σοκ τους για τον θάνατο της Κριστίνα τον Φεβρουάριο.  Η Λορένα Σαντέν, η οποία στέφθηκε Μις Ελβετία το 2023 και ήταν μια από τις μαθήτριες της Κριστίνα, έγραψε: «Θα μας λείψεις τόσο πολύ». Η πρώην Μις Ελβετία Christa Rigozzi είπε στο «20 Minuten» τον Φεβρουάριο: «Είναι τρομερό. Είμαι πραγματικά σοκαρισμένη. Σκέφτομαι τις δύο κόρες της. Ήταν μια τόσο όμορφη και καλόκαρδη γυναίκα». Η Ελβετίδα ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια Miriam Rickli, η οποία ήταν στον τελικό των Μις Ελβετία μαζί με την Κριστίνα, δήλωσε πως έμεινε άφωνη μετά τις αποκαλύψεις. Η Nadine Vinzens, Μις Ελβετία 2002, επίσης φίλη της Κριστίνα, έγραψε στα social media: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Ήσουν τόσο καλός και ωραίος άνθρωπος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον χρόνο που περάσαμε μαζί στο Λος Άντζελες». «Είναι πολύ, πολύ λυπηρό και σοκαριστικό αυτό που συνέβη. Λυπάμαι επίσης απίστευτα για τα παιδιά», είπε στο Nau η πρώην Μις Ελβετία Dominique Rinderknecht. «Κριστίνα. Δεν μπορώ να το πιστέψω!», έγραψε η διεθνής make-up artist Selina Beutler.

Exit mobile version