Αρωματικές, λιώνουν στο στόμα
Οι κυδωνάτες πατάτες φούρνου έχουν το «άρωμα» των παιδικών μας χρόνων. Οι κυδωνάτες πατάτες φούρνου αποτελούν το συνοδευτικό που θα ενθουσιάσει κάθε καλεσμένο σας ενώ ακόμη και η συνταγή είναι πανεύκολη. Μπορείτε να συνοδέψετε με αυτές το κοτόπουλο, το κοκκινιστό ή τα ψητά κρέατα σας ενώ το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κοψετε τις πατάτες σας, να τις ρίξετε σε ένα ταψί και να προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα υλικά σας.
Υλικά
6 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1,5 φλ. ζωμός λαχανικών
1/4 φλ. νερό
1/3 φλ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
7 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (μπορείτε να βάλετε λιγότερες ανάλογα τα γευστικά σας γούστα)
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. ρίγανη
λίγο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανακατέψεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ρίξε τις πατάτες σου σε ένα ταψί και ρίξε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά ανακατεμένα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου με ένα κουτάλι πάρε ζουμί από το ταψί και ρίξε το πάνω στις πατάτες σου. Συνέχισε το ψήσιμο και έπειτα οι πατάτες είναι έτοιμες