Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

12

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακρίτα – Καμπουράκης: Η απάντησή της στον δημοσιογράφο μετά τον “καβγά” με την Καλογεροπούλου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακρίτα – Καμπουράκης: Η απάντησή της στον δημοσιογράφο μετά τον “καβγά” με την Καλογεροπούλου

Ακρίτα - Καμπουράκης: "Ο Καμπουράκης που με υβρίζει σήμερα χτες με καλούσε στη δική του εκπομπή στο ίδιο κανάλι"

Σκληρή απάντηση στον Δημήτρη Καμπουράκη, δίνει με ανάρτησή της η Έλενα Ακρίτα, μετά τα επικριτικά σχόλια του δημοσιογράφου για τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον καβγά της με τη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. “Ο Καμπουράκης που με υβρίζει σήμερα γιατί του ξίνισε η στάση μου στη χτεσινοβραδινή εκπομπή του Action 24 TV, χτες με καλούσε στη δική του εκπομπή στο ίδιο κανάλι. Στην οποία δεν θα πάω”, σημειώνει η Έλενα Ακρίτα στην ανάρτησή της. “Τυχαίο; Είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος, με μακρά θητεία στις έντυπες και τηλεοπτικές συνεντεύξεις και υποδείξεις ειδικά από τον κ. Καμπουράκη δεν δέχομαι”, αναφέρει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Καμπουράκης: Τι τραβάγαμε 10 χρόνια, όταν καλούσαμε Συριζαίους τον καιρό της παντοδυναμίας τους

Αφορμή για τη σκληρή απάντηση της Έλενας Ακρίτα στάθηκαν τα λεγόμενα του Δημήτρη Καμπουράκη το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου σε εκπομπή του Action 24. Συγκεκριμένα, καλεσμένος στην εκπομπή “Action Τώρα” βρέθηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης και, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την επίθεση που εξαπέλυσε η Έλενα Ακρίτα προς την Ελένη Καλογεροπούλου χθες βράδυ στον αέρα του σταθμού. Μάλιστα, ο κ. Καμπουράκης άφησε αιχμές προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ.. “Για να καταλάβει η Ελένη (σ.σ. η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπουλου) τι τραβάγαμε 10 χρόνια εμείς που τους καλούσαμε τον καιρό της παντοδυναμίας τους στα τραπέζια και τι μας έλεγαν”, είπε αρχικά ο Δημήτρης Καμπουράκης.

“Οι χαρακτηρισμοί και μόνο προς την καλή συνάδελφο από την κυρία Ακρίτα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Πηγαίνεις σε μία συνέντευξη για να δεχθείς οποιαδήποτε ερώτηση και να απαντήσεις όπως εσύ πραγματικά θέλεις”, παρατήρησε η Φώφη Γιωτάκη. “Δεν έχουν μάθει έτσι, δεν έχουν μάθει έτσι! Για όλα φταίνε οι δημοσιογράφοι. Τώρα που οι “Κασσελακικοί” βρίσκονται σε κακή κατάσταση φταίνε οι δημοσιογράφοι, ακόμα και αυτοί που τους στήριξαν με σθένος, όπως η Ελένη, και καλά έκανε, γιατί αυτό πίστευε”, ανέφερε ο Δημήτρης Καμπουράκης.

“Οι άλλοι βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει, φταίμε εμείς. Τον Δούκα του λέγαμε ότι “βούλιαξε” η Αθήνα με τις βροχές, ενώ έλεγε το αντίθετο, φταίνε οι δημοσιογράφοι που είναι έμμισθα όργανα του τάδε. Όταν βρεθεί από κάτω η Νέα Δημοκρατία, θα φταίνε οι δημοσιογράφοι που άλλαξαν στάση και είναι εναντίον τους”, συμπλήρωσε ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Ακρίτα: “Είστε εμμονική – Δεν συνυπάρχω με Πολάκη, είναι ομοφοβικός”

Να υπενθυμίσουμε ότι για το σχόλιο του Δημήτρη Καμπουράκη για την Έλενα Ακρίτα αφορμή στάθηκε ο έντονος καβγάς ξέσπασε στον αέρα του Action24 ανάμεσα στην Έλενα Ακρίτα και τη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου, το βράδυ της Τετάρτης 11/9. Ειδικότερα, η βουλευτής Επικρατείας κλήθηκε στην εκπομπή “Πίσω από τις Γραμμές” για να μιλήσει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόταση μομφής που ψηφίστηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης, η Έλενα Ακρίτα εξέφρασε την αμέριστη στήριξή της στον κ. Κασσελάκη, αν και όπως είπε δεν συμφωνεί με όλα όσα έχει πει. Ωστόσο, οι ερωτήσεις της κ. Καλογεροπούλου της προκαλούσαν εκνευρισμό και απαντούσε σε έντονο και ειρωνικό ύφος.

“Όσο και να προσπαθείτε, δεν θα μου επιβάλλετε τι να πω, μα με τίποτα” είπε η βουλευτής στη δημοσιογράφο, ενώ σε συνεχείς ερωτήσεις της σχετικά με τις θέσεις του κ. Κασσελάκη απάντησε λέγοντας, “σας έχω απαντήσει, είστε εμμονική. Είστε προκατειλημμένη”. Ο διάλογος συνεχίστηκε με τη δημοσιογράφο να αναρωτιέται εάν μπορεί να κάνει μία ερώτηση και τη βουλευτή να λέει, “εάν είναι σαν τις προηγούμενες, να την ξανασκεφτείτε. Το εάν θα απαντήσω ή όχι, είναι δικό μου θέμα, γιατί είστε σε έναν μόνιμο εκνευρισμό. Έχετε και πρόβλημα πίεσης και εύχομαι τα καλύτερα”. “Δεν είναι προσωπικό θέμα, της απαντάς και δεν ακούει” είπε η Ελενα Ακρίτα ειρωνικά, απευθυνόμενη στον συντονιστή της συζήτησης.

Στο σημείο εκείνο η κυρία Καλογεροπούλου είπε: “δεν θα ρωτήσω, δεν θέλω να σας στενοχωρήσω” με την Ελενα Ακρίτα να αποκρίνεται “εάν νομίζετε πως έχετε αυτή τη δύναμη, πλανάστε πλάνην οικτράν”.

“Έχουμε πρόεδρο, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης”

“Δεν υπάρχει προοπτική ενότητας” είπε στη συνέντευξή της η κ. Ακρίτα στο Action 24. Η βουλευτής Επικρατείας στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη και αμφισβήτησε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν μέσα στην Κεντρική Επιτροπή που τον οδήγησαν στην έξοδο από την προεδρία. “Έχουμε πρόεδρο, είναι ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι να γίνει νέα εκλογική διαδικασία” είπε η Έλενα Ακρίτα και τόνισε ότι για την ίδια ο Στέφανος Κασσελάκης έφυγε, δεν είπε “παραιτούμαι”. Για το ενδεχόμενο να κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης νέο κόμμα η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητική, ενώ φάνηκε να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του κόμματος και μετά τη νέα εκλογική διαδικασία για ανάδειξη νέου αρχηγού.

“Δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον ξέραμε” είπε η Έλενα Ακρίτα και προανήγγειλε ξεκαθάρισμα εάν μετά τις νέες κάλπες για πρόεδρο επικρατήσει η πλευρά Κασσελάκη. “Αν είναι να γίνει μια διάσπαση, ας γίνει μια διάσπαση. Αν μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί, ας συνεχίσουμε”, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι εάν νικήσει πάλι ο Στέφανος Κασσελάκης, τότε θα υπάρξει εκ νέου κύμα αμφισβήτησης στελεχών του κόμματος προς το πρόσωπό του. Για την ίδια προσωπικά υποστήριξε ότι “είμαι βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάω να κάνω άλλο κόμμα” κλείνοντας την πόρτα σε υπόνοιες ότι θα αποχωρήσει. “Τον Αύγουστο έθεσα την έδρα μου στη διάθεση του προέδρου για να βρεθεί στη Βουλή”, αποκάλυψε, λέγοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε.

“Δεν μπορώ να συνυπάρξω με τον κ. Πολάκη”

Κληθείσα να σχολιάσει την κόντρα της με τον Παύλο Πολάκη, αρκέστηκε να πει ότι “με τον κύριο Πολάκη δε θα μπορούσα να συνυπάρξω” επικρίνοντας τις απόψεις του βουλευτή Χανίων για τα ομόφυλα ζευγάρια και τις υιοθεσίες ως μια “στάση ξεκάθαρα ομοφοβική”. Η Έλενα Ακρίτα επέκρινε τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της αποπομπής του Στέφανου Κασσελάκη. Πρακτικά εκτίμησε ότι η διαδικασία δεν ήταν απολύτως νόμιμη, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο κάποιοι να ψηφίζουν μυστικά και άλλοι φανερά.

Για τις νομικές απόψεις ότι η αποπομπή Κασσελάκη ήταν νομικά άκυρη και λανθασμένη η Έλενα Ακρίτα είπε ότι είναι υπέρ της άμεσης διενέργειας συνεδρίου, αναφέροντας ότι μέχρι το συνέδριο ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Ήταν πραξικόπημα το κλείδωμα του 7ου ορόφου” σχολίασε για τις ενέργειες που έγιναν από υπαλλήλους και στελέχη του κόμματος με το να κλειδώσουν τους χώρους του γραφείου του προέδρου μετά την μομφή της ΚΕ στον Στέφανο Κασσελάκη. “Το κόμμα αυτό είναι διαλυμένο και τώρα το βλέπουμε αυτό” είπε η Έλενα Ακρίτα που στήριξε την περίοδο Κασσελάκη στο κόμμα. “Αυτός ο άνθρωπος (σ.σ ο Στέφανος Κασσελάκης) κληρονόμησε ένα διαλυμένο κόμμα και κανένας δεν άπλωσε το χέρι του να τον βοηθήσει” ανέφερε για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατούσε στον ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη. Παράλληλα, διέψευσε την ύπαρξη μαύρων ταμείων στο κόμμα.

Τέλος, κληθείσα να σχολιάσει την απουσία της μητέρας της, της παλιάς βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ από την εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Κινήματος η Έλενα Ακρίτα είπε χαρακτηριστικά ότι “λένε ψέματα στο ΠΑΣΟΚ ότι κάλεσαν τη Σύλβα Ακρίτα στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣΟΚ” διαψεύδοντας τη Χαριλάου Τρικούπη που υποστήριξε ότι δεν εντόπισαν τη μητέρα της.

Η ανάρτησή της μετά την εκπομπή

Να σημειωθεί ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επιθετική στάση της απέναντι στη δημοσιογράφου Ελένη Καλογεροπούλου, η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της επανέρχεται στο θέμα και επιτίθεται εκ νέου στη συντάκτη ΣΥΡΙΖΑ. “Έχουν μάθει ορισμένοι δημοσιογραφοι να αντιμετωπίζουν πολιτικούς με τρόπο επιθετικό κι απαξιωτικό κι εκείνοι (όχι όλοι) να σκύβουν το κεφάλι. Με τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο και πολιτικό, λάθος πόρτα χτύπησαν”, αναφέρει η Έλενα Ακρίτα σε νέα ανάρτησή της, αφήνοντας και πάλι σαφείς αιχμές στη δημοσιογράφο Ελένη Καλογεροπούλου.

“Εδώ η συνέντευξη μου στην εκπομπή “Πίσω από τις γραμμές” του Action24. Θερμές ευχαριστίες στους συναδέλφους Γιώργο Πιέρρο και Δημήτρη Τάκη που διαχειρίστηκαν με ψυχραιμία και ευπρέπεια μια δύσκολη συνέντευξη”, αναφέρει η Έλενα Ακρίτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις