Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

28

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυξήσεις στο νερό: Διαψεύδει ο Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυξήσεις στο νερό: Διαψεύδει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio και ερωτηθείς αν θα γίνουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού, ξεκαθάρισε «δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό». Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του». Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας αναφορικά με το θέμα της λειψυδρίας ανέφερε πως «η Αττική δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα λειψυδρίας, αυτό το νερό αντέχει ακόμα για 4 κακούς χειμώνες. Στατιστικά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή αλλά θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με την μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών. Τα νησιά μας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλύπτεται σε πρώτη φάση με αφαλατώσεις αλλά χρειάζεται πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για ύδρευση όχι για την άρδευση».

Πρόσθεσε ότι «το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα πηγαίνει για την άρδευση, δηλαδή για τη γεωργία ή ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10% του νερού».

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό και Γερμανία: Όχι σε μονομερή κατάργηση της Σένγκεν -Δεν θα πετάξουν το μπαλάκι στις χώρες εισόδου
GPO: Στο 27,2% η ΝΔ, ο καταλληλότερος για αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ
Il Messaggero: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις