Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

13

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Χαλάνδρι: Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στη Ρεματιά
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χαλάνδρι: Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων στη Ρεματιά

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Δήμου Χαλανδρίου στη Ρεματιά με σολίστ τη Σαβίνα Γιαννάτου και την Αγγελική Καθάριου θα παρουσιάσει το έργο του Καρλ Τζένκινς - Stabat Mater.

Ραντεβού και φέτος στο Θέατρο Ρεματιάς, δίνει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, υποσχόμενη μια ακόμα ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη μουσική και νεανικό σφυγμό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με δωρεάν κράτηση στο more.com. Η συναυλία η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024, ξεκινά στις 20.30 και θα ανοίξει με την ορχήστρα σε έργα Bethoven, Mozart, Rameau, Χατζιδάκι κ.α. υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ιωαννίδη. Στο δεύτερο μέρος η Ορχήστρα θα συμπράξει με τη Χορωδία «Musica» του συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής” με έδρα το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα δύο συγκροτήματα, με σολίστ τη Σαβίνα Γιαννάτου και τη μεσόφωνο Αγγελική Καθαρίου θα παρουσιάσουν υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη το έργο “Stabat Mater” του Ουαλού συνθέτη Καρλ Τζένκινς. Το Ορατόριο Stabat Mater, το οποίο ερμηνεύει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα η Χορωδία «Musica», είναι βασισμένο στο ομώνυμο μεσαιωνικό κείμενο του Ιταλού Φραγκισκανού μοναχού Jacopone da Todi «Η Μητέρα λυπημένη στεκόταν με δάκρυα στα πόδια του Σταυρού, καθώς εκεί κρεμόταν ο Υιός της».

Στη δική του μουσική εκδοχή, ο Καρλ Τζένκινς μας μεταφέρει στον χώρο της Μέσης Ανατολής, εντάσσοντας στην κλασική αρμονία παραδοσιακά όργανα και φωνητικά αποσπάσματα. Το έργο αποπνέει μια σύγχρονη αισθητική οπτική που ξεκινά από το αιώνιο βαθύ θρησκευτικό μήνυμα, συναντώντας στη σημερινή κοσμική συγκυρία το δράμα ανθρώπων και λαών στην Παλαιστίνη και στην όπου γης κατάσταση βίας και επιβολής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις