Επιθέσεις Ρομά στα νοσοκομεία: Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές

ΕΛΛΑΔΑ

Επιθέσεις Ρομά στα νοσοκομεία: Σε απόγνωση γιατροί και νοσηλευτές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματικότητα είναι ότι το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2021 ήταν Ρομά

13.09.2024 | 12:14

Για την έξαρση της εγκληματικότητας μίλησε στο MEGA η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Επίτιμος Πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, και η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Σημειώνεται ότι η Αστυνομία έδωσε έκθεση στη δημοσιότητα, που παρουσιάζει την ανθρωπογεωγραφία του εγκλήματος. Η συγκεκριμένη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχε αναρτημένη στο διαδίκτυο και ήταν προσβάσιμη σε όλους. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης αυτής είναι ότι το 86% των Ελλήνων που ενεπλάκησαν σε κλοπές και διαρρήξεις το 2021 ήταν Ρομά. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται διαρκώς.

Πάτρα: Ρομά γρονθοκόπησε και δάγκωσε αστυνομικό

Ξυλοκοπούν γιατρούς στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι καταγγελίες για Ρομά που έχουν μετατρέψει σε «κατασκήνωση» τον υπαίθριο χώρο έξω από τα Νοσοκομεία Παίδων, καθώς φαίνεται να μην φεύγουν κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά να παραμένουν εκεί μέχρι να ξημερώσει, ώστε να μπορέσουν να πάνε στα παιδιά τους που νοσηλεύονται. Επιπλέον, σε αυτές τις καταγγελίες προστίθεται και το ότι πολλές φορές πάνε στο νοσοκομείο 10-15 άτομα και όταν δουν πως ο γιατρός ασχολείται με κάποιο άλλο περιστατικό και αργεί να εξετάσει τον δικό τους ασθενή, τότε τον ξυλοκοπούν. Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σχολίασε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολύ κακή.

«Δυστυχώς, είναι πάνω από 25 άτομα που έρχονται. Είναι ο άνθρωπός τους, αλλά αυτοί πιστεύουν πως μόλις πάνε πρέπει να εξυπηρετηθούν ακόμα. Δεν φεύγουν. Φέρνουν τα μικρά παιδιά και τα έχουν μέσα στο νοσοκομείο. Εμένα μου έχουν κλέψει μπουφάν. Και σε άλλους. Έχουν μπει στα επισκεπτήρια», σημείωσε. Με τη σειρά της, η Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε πως η αστυνομία έχει κληθεί πολλές φορές σε νοσοκομεία της χώρας για περιστατικά που αφορούν Ρομά. Ο Γιώργος Καλλιακμάνης σχολίασε πως τα περιστατικά που αφορούν Ρομά είναι πολλά. «Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία τέτοια φιλοσοφία. Όπου υπάρχει χαλκοσωλήνας, έχει αφαιρεθεί. Όπου υπάρχει καταυλισμός, ο κόσμος υποφέρει», επισήμανε.

Σε σχέση με το γιατί οι Ρομά με βαρύ ποινικό μητρώο δεν συλλαμβάνονται και βρίσκονται έξω, η κ. Δημογλίδου είπε πως βρίσκουν τον τρόπο να το αποφύγουν. «Σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, επέστρεψαν όλο το ποσό και αθωωθήκαν», ανέφερε. Η Ματίνα Παγώνη πρόσθεσε πως όταν γίνεται μία καταγγελία από γιατρούς, θα πρέπει το νοσοκομείο να καλύπτει την νομική υπηρεσία ως δημόσιοι υπάλληλοι. «Πρέπει να βάλουμε δικό μας δικηγόρο. Ποιος θα το κάνει αυτό; Σε στοχοποιούν μετά. Οι Ρομά πιστεύουν πως δεν τους εξυπηρετούμε σωστά επειδή είναι Ρομά», κατέληξε.

 

Ετικέτες
Exit mobile version