Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

13

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χίος Τούρκος: Συνελήφθη μέλος μαφίας, με όπλα
ΕΛΛΑΔΑ

Χίος Τούρκος: Συνελήφθη μέλος μαφίας, με όπλα

Χίος Τούρκος: Ερευνάται αν έχει σχέση με τις δολοφονίες στη Λούτσα

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα από την Τουρκία στη Χίο, με την κατηγορία οπλοκατοχής και πλαστογραφίας. Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, φέρεται να είναι μέλος σκληρής εγκληματικής οργάνωσης της Τουρκίας και συγκεκριμένα της οργάνωσης «Γεράκια», της οποίας ο αρχηγός φέρεται να διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας Μπαχτσελί. Ο 30χρονος κρυβόταν στο νησί προκειμένου να ξεφύγει από τους αντιπάλους του, οι οποίοι είχαν υπογράψει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αναζητώντας τον σε όλη την Ευρώπη. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, αξιοποιώντας πληροφορίες στις 11 Σεπτεμβρίου, έκαναν έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο σπίτι που διέμενε ο Τούρκος υπήκοος. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι των 7,65 χιλιοστών, 40 φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας και μία πλαστή άδεια ικανότητα οδήγησης.

Τα πλαστά έγγραφα φέρονταν να έχουν εκδοθεί ιταλικές αρχές. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Πιο συγκεκριμένα, στον έλεγχο που έγινε στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

πιστόλι

γεμιστήρας

41 φυσίγγια

2 έγγραφα αρχών Ιταλίας, τα οποία είχαν ενδείξεις πλαστότητας.

Επίσης, κατασχέθηκε το κινητό του.

Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία με τις τουρκικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 30χρονος έχει διαπράξει εγκληματικές ενέργειες και αν εκκρεμεί εις βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εξετάζεται, επίσης, αν σχετίζεται με τη δολοφονία έξι Τούρκων στη Λούτσα τον Σεπτέμβριο του 2023, είτε με την πλευρά των δραστών είτε με αυτή των θυμάτων. Για τη σύλληψη έχει ενημερωθεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Χίος: Ο 30χρονος φέρεται να γνώριζε τα 6 θύματα της ενέδρας στη Λούτσα

Η τουρκική αστυνομία στις αρχές του 2024 είχε συλλάβει δεκάδες μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας, σε μια υπόθεση που παρακολουθούσε και η ΕΥΠ. Η υπόθεση είχε ενδιαφέρον για τις ελληνικές αρχές καθώς σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών της τουρκικής μαφίας, είχαν δολοφονηθεί πέρυσι στις 11 Σεπτεμβρίου, ακριβώς ένα χρόνο πριν τη σύλληψη του 30χρονου στη Χίο, έξι Τούρκοι , μέλη της μαφίας. Ο συλληφθείς φαίνεται πως γνώριζε τα 6 μέλη της σκληρής τουρκικής συμμορίας των «Ντάλτονς», που δολοφονήθηκαν από πρώην συνεργό τους, στη Λούτσα , όπως και τον 23χρονο δράστη της αιματηρής επίθεσης που εκδηλώθηκε τον περασμένο Ιούνιο έξω από σούπερ μάρκετ, στην Ακτή Μουτσοπούλου στον Πειραιά, καθώς και τα δύο θύματα.

Οι δύο στόχοι της επίθεσης στον Πειραιά φαίνεται να είχαν βρει καταφύγιο στη χώρα μας, καθώς σε βάρος τους είχαν υπογραφεί συμβόλαια θανάτου σε βάρος τους από αντίπαλη συμμορία. Δράστες και θύματα ήταν «αχαρτογράφητοι» από την ΕΛ.ΑΣ., και φαίνεται πως ανήκαν σε αντίπαλες εγκληματικές ομάδες της Τουρκίας. Η συμπλοκή στον Πειραιά, σύμφωνα με αστυνομικές εκτιμήσεις, ήταν συνέχεια της δολοφονίας των 6 Τούρκων στη Λούτσα. Ο 40χρονος Τούρκος που συνελήφθη στη Χίο, είναι μέλος των «Γερακιών», της συμμορίας στην οποία ενδεχομένως συμμετείχαν και τα δύο θύματα, του Πειραιά.

Η σύλληψη στους Αμπελόκηπους και η ενέδρα στη Λούτσα

Να τονιστεί πως τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί στους Αμπελόκηπους ο 29χρονος Ραμαζάν Μπαϊγκαρά, Τούρκος αρχηγός διαβόητης συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, με έδρα τα Άδανα. Ο 29χρονος είχε διαφύγει στη χώρα μας στα τέλη του 2023, όταν έμαθε ότι σε βάρος του εκδόθηκαν 14 εντάλματα σύλληψης στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο εντοπισμός του προήλθε από έρευνες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όταν τον περασμένο Φεβρουάριο συνελήφθησαν στα Χανιά, δύο Τούρκοι υπήκοοι, που ζούσαν πλουσιοπάροχα, και είχαν εμπλοκή σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ενώ ο ένας φέρεται να ήταν μέλος της διαβόητης συμμορίας. Στο σπίτι τους βρέθηκαν έγγραφα του συλληφθέντα, τον οποίο φαίνεται να είχαν διευκολύνει στη διαφυγή του από την Τουρκία.

Τα στελέχη της ΕΥΠ επικοινώνησαν με Τούρκους ομολόγους τους, οι οποίοι τους ενημέρωσαν πως ο 29χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ενδέχεται να κρύβεται στην Ελλάδα. Από την έρευνα της ΕΥΠ, εντοπίστηκε ο 29χρονος στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στελέχη της τον παρακολούθησαν, και την περασμένη Παρασκευή σε μία έξοδό του, κάλεσαν την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας τον συνέλαβαν. O 29χρονος είχε αναλάβει τα ηνία της συμμορίας, που η ονομασία της έφερε το επώνυμό τους μετά την δολοφονία του 36χρονου αδερφού του Μπεντιρχάν Μπαϊγκαρά. Οι “Bayğaras” δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και άλλων εγκληματικών ενεργειών, ενώ συνεργάζονταν με κυκλώματα διακίνησης μεταναστών. Ο αδερφός του δολοφονήθηκε το 2020 μέσα σε ζαχαροπλαστείο. Σε βάρος του 29χρονου, που εξακολουθεί να κρατείται στην Ελλάδα (αναμένεται η έκδοσή του στη Τουρκία), είχε εκδοθεί “ερυθρά αγγελία” από την Ιντερπόλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις