ΣΥΡΙΖΑ – Σπίρτζης: Οι φασίζουσες πρακτικές του Κασσελάκη ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Σπίρτζης: Οι φασίζουσες πρακτικές του Κασσελάκη ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Αυτά που έγιναν εχθές δείχνουν τη συμπεριφορά και τι πρακτικές είχε ο κ. Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα. Μιλάμε για τραμπισμό»

13.09.2024 | 11:42

Την αναταραχή που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «τραμπικές» πρακτικές. «Αυτά που έγιναν εχθές δείχνουν τη συμπεριφορά και τι πρακτικές είχε ο κ. Κασσελάκης το προηγούμενο διάστημα. Μιλάμε για τραμπισμό», είπε και αναφέρθηκε στα τηλεφωνήματα με την γραμματέα και τον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ. «Θα πήγαινα κανένας λογικός, αξιοπρεπής, άνθρωπος που έχει τσίπα να πει ανοίξτε μου το γραφείο;», σχολίασε. «Προφανώς ο κ. Κασσελάκης έκανε μέτρηση και είδε ότι δεν μπορεί να κάνει δικό του κόμμα. Θα πάει στα αζήτητα», συμπλήρωσε. Ο κ. Σπίρτζης διευκρίνισε ότι τα μέλη της ΚΕ εκλέγονται από τη βάση, όπως και ο πρόεδρος.«Είναι τραγικό να μην υπάρχει ούτε ίχνος σεβασμού και αξιοπρέπειας. Η ΚΕ δεν είναι ένα όργανο που προέκυψε από διορισμό, εκλέχθηκε από τη βάση. Όταν άλλαξαν οι καταστατικές προβλέψεις για την εκλογή προέδρου από τη βάση, άλλαξε και το να εκλέγεται η ΚΕ από τη βάση. Προφανώς προβλέπεται ότι όλοι ελέγχονται από κάπου».

Ερωτηθείς γιατί υπήρχαν φωνές περί διαγραφής του κ. Κασσελάκη, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Εμένα έβαλε ο κ. Κασσελάκης 70 υποστηρικτές του, που οι δύο δεν ήταν και μέλη, να με διαγράψει γιατί έλεγα τις πολιτικές μου απόψεις. Είναι δυνατόν να βγαίνει στην ΚΕ και να μιλά στον ΣΥΡΙΖΑ για κουκουλοφόρους, να προσβάλει έτσι τα μέλη της ΚΕ. Δεν είμαι υπέρ των διαγραφών, είμαι υπέρ των πολιτικών λύσεων. Εδώ μιλάμε για φασίζουσες αντιλήψεις και πρακτικές που ντροπιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πολιτικό κόσμο».

Σπίρτζης: Η ομάδα συνεργατών του Κασσελάκη παρακίνησε τη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία

«Εχθές υπήρχαν προσκλήσεις στο διαδίκτυο από υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη και κινητοποίηση να συγκεντρωθούν στην Κουμουνδούρου, σαν να κάνουν ανακατάληψη. Τελικά, το ακύρωσε ο ίδιος στη συνέχεια, όταν προφανώς οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν ότι αυτά τα πράγματα θα πλήξουν τον ίδιο». Όταν τον ρώτησαν συγκεκριμένα εάν η ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη παρακίνησε τη συγκέντρωση κατά την οποία προπηλακίστηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: «Η ομάδα των συνεργατών του. Ό,τι έκανε και σαν πρόεδρος. Σαν πρόεδρος είχε κάνει μια ομάδα συνεργατών του και χρησιμοποιούσε τις δομές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το Γραφείο Τύπου του. Ήταν εκεί η κυρία Κοντούρη, ο κ. Παπαδάκης, ο κ. Μαρκέτος, που δίναν διαρροές ενάντια στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεννοούνταν με μια σειρά από επώνυμα και ανώνυμα τρολ προκειμένου να στοχοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εμένα, την κυρία Γεροβασίλη, την κυρία Νοτοπούλου, τον κ. Ζαχαριάδη, τον κ. Βασιλειάδη. Δεν υπήρχε άνθρωπος που θα λέει μια διαφορετική πολιτική άποψη και δεν θα στοχοποιούνταν από αυτή την ομάδα».

«Άλλα ήταν επώνυμα, όπως ο Νίκος Μωραΐτης και αποκαλύφθηκαν οι σχέσεις του με τον κ. Παπαδάκη που ήταν διευθυντής του Γραφείου Τύπου, και άλλα ήταν ανώνυμοι, όχι μόνο η Πεν Νταλαούρα, άλλοι 100 λογαριασμοί». Όπως είπε, είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο του κόμματος να δώσει τα οικονομικά στοιχεία και το ποιοι είναι οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διαπιστωθεί «εάν αυτοί που μας βρίζουν αμείβονται ή το κάνουν εθελοντικά». «Ό,τι έκανε ο κ. Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους στις προηγούμενες αναμετρήσεις, έκανε ο κ. Κασσελάκης εναντίον στελεχών του κόμματός του. Αυτό από μόνο του δείχνει πράγματα». Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε εκ νέου ότι θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας: «Με χωρίζει πολιτικό και πολιτισμικό χάος».

 

Exit mobile version