Killer Heat Ελλάδα: Η νέα ταινία μυστηρίου που γυρίστηκε σε ελληνικό νησί

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Killer Heat Ελλάδα: Η νέα ταινία μυστηρίου που γυρίστηκε σε ελληνικό νησί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βασισμένη σε βιβλίο του Jo Nesbo

13.09.2024 | 20:12

Στις 26 Σεπτεμβρίου κάνει πρεμιέρα στην streaming πλατφόρμα Prime Video της Amazon η ταινία «Killer Heat» που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Η crime ταινία μυστηρίου και δράματος είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «The Jealousy Man» του γνωστού συγγραφέα Jo Nesbø και πρωταγωνιστούν οι Joseph Gordon-Levitt (Inception), Shailene Woodley και Richard Madden (Game of Thrones). Ο Joseph Gordon-Levitt ενσαρκώνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ που φτάνει στην Κρήτη για να ερευνήσει τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα από πλούσια εφοπλιστική οικογένεια του ελληνικού νησιού, όπου η ηλιόλουστη ομορφιά της Μεσογείου κρύβει προδοσία, ζήλια, ερωτικά τρίγωνα και θανάσιμο κίνδυνο. Ο Richard Madden υποδύεται τόσο το θύμα Λέο Βαρδάκη όσο και τον πανομοιότυπο δίδυμο αδελφό του Ηλία, ενώ η Woodley, είναι η σύζυγος του Ηλία, η οποία υποπτεύεται ότι κάποιος από την οικογένεια Βαρδάκη συνωμότησε για να δολοφονήσει ένα από τα δίδυμα. Καθώς ο ντετέκτιβ ξεκινά την έρευνα, ανακαλύπτει ότι η πλούσια οικογένεια ελέγχει πολλά από όσα συμβαίνουν στο ελληνικό νησί και κρύβει σκοτεινά μυστικά.

Αποθεώνει την Ελλάδα ο πρωταγωνιστής της ταινίας

Οι τρεις ηθοποιοί γύρισαν μεγάλο μέρος της ταινίας σε διάφορες τοποθεσίες στην Κρήτη και ο Gordon-Levitt θυμάται ότι τα γυρίσματα της ταινίας ικανοποίησαν μια δια βίου επιθυμία του να ταξιδέψει για τη δουλειά του. «Έχω πάει σε πολλά διαφορετικά μέρη και υπάρχουν πολύ, πολύ λίγα μέρη που έχω πάει που ήταν πιο όμορφα από το νησί της Κρήτης. Δεν είχα πάει ποτέ στην Ελλάδα πριν κάνω αυτή την ταινία, και είναι ένα κλισέ – η ομορφιά της Ελλάδας – αλλά είναι κλισέ για κάποιο λόγο», είπε στο People. «Η Shailene είπε “Γεια, θέλεις να πάμε στην Ελλάδα;” Είμαι τόσο χαρούμενος που λειτούργησε», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι αν είσαι σαν εμένα και σε παρασύρουν κάποιοι juicy χαρακτήρες, υπέροχα σκηνικά, η Shea και ο Richard είναι τόσο καλοί στο σκηνικό της Κρήτης, πραγματικά δεν θα μπορούσες να ζητήσεις ένα πιο όμορφο μέρος σε έναν κόσμο», λέει ο Gordon-Levitt. «Αν θέλεις να αφήσεις μια ατμόσφαιρα να σε κατακλύσει, νομίζω ότι θα απολαύσεις αυτή την ταινία». Το «Killer Heat» είναι μια ταινία της Amazon, σε σκηνοθεσία Philippe Lacôte και παραγωγή Brad Weston. Μάλιστα, εμφανίζονται και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί όπως ο Μάνος Γαβράς, ο Νίκος Πουρσανίδης, ο Δημήτρης Τοπαλίδης, ο Χρήστος Ευθυμίου, ο Αλέξανδρος Κωχ κ.α. Γυρίσματα έγιναν σε πολλά μέρη της Κρήτης, όπως σε Ηράκλειο, Χερσόνησο, Λασίθι, Σητεία και Άγιο Νικόλαο, καθώς και κατά μήκος του βόρειου τουριστικού άξονα από τον Λιμένα Χερσονήσου και το Σαραντάρι μέχρι το «Αρίνα», τον Καρτερό και το Κράσι.

Ετικέτες
Exit mobile version