Μια σιδερογροθιά οδηγεί σε εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων

ΕΛΛΑΔΑ

Μια σιδερογροθιά οδηγεί σε εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

22χρονος, συνελήφθη στην πόλη των Γρεβενών

14.09.2024 | 09:52

Την «πηγή» της παραχάραξης χαρτονομισμάτων αξίας και πεντακοσίων ευρώ προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Γρεβενών, μετά τη σύλληψη 22χρονου κατά τη διάρκεια ελέγχου στο δρόμο.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μία σιδεγροθιά, ακολούθησε εκτεταμένη έρευνα στην κατοικία του, με την υποψία αστυνομικών και εισαγγελέα ότι θα βρουν ίσως κι άλλα αντικείμενα, που κατείχε παράνομα. Εκεί όμως, βρέθηκαν μπροστά σε ένα πάκο με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, η αξία των οποίων ξεπερνά τα 15.000 ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, το ενδιαφέρον τράβηξαν εκτός των άλλων πενηντάευρων, εικοσάευρων, δεκαεύρων και τα χαρτονομίσματα των 500 και 200 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθούν να βρουν το μυστικό εργαστήριο παραχάραξης καθώς τα πλαστά χαρτονομίσματα προκαλούν μεγάλες οικονομικές ζημίες σε επαγγελματίες και όλους εν δυνάμει τους πολίτες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο 22χρονος, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη των Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών,  σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών, για παραχάραξη νομίσματος, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών και περί όπλων.

Ο έλεγχος στο ΙΧ

«Συγκεκριμένα»,  προσθέτει η Αστυνομία «σε έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε  τις πρώτες πρωινές ώρες στην πόλη των Γρεβενών, από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 22χρονο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά.

85 πλαστά 

Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την επομένη το πρωί σε οικία του 22χρονου, στην πόλη των Γρεβενών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 85 πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 15.170 ευρώ και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν: Είκοσι πλαστά χαρτονομίσματα των (500) ευρώ, 12 πλαστά χαρτονομίσματα των (200) ευρώ, 16 πλαστά χαρτονομίσματα των (100) ευρώ, 20 πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, 17 πλαστά χαρτονομίσματα των (10) ευρώ, 1 σιδερογροθιά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τόσο η προέλευση, αν είναι από το εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας αλλά και για τον αν έχουν ήδη διοχετευτεί στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα από αυτό το κύκλωμα.

Exit mobile version