Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

16

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τζόκοβιτς παιδιά: Τους απαγορεύει να έχουν κινητά τηλέφωνα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τζόκοβιτς παιδιά: Τους απαγορεύει να έχουν κινητά τηλέφωνα

Τζόκοβιτς παιδιά: Ο κορυφαίος Σέρβος τενίστας ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να βλέπει τα παιδιά του να είναι συνεχώς κολλημένα σε οθόνες

Ο θρύλος του τένις, Νόβακ Τζόκοβιτς, αποκάλυψε στην εκπομπή «Βράδια με τον Ιβάν Ιβάνοβιτς» στο σερβικό κανάλι Blic ότι τα παιδιά του, Στέφαν (9 ετών) και Τάρα (7 ετών), δεν έχουν ακόμη κινητά τηλέφωνα. Ο Τζόκοβιτς και η σύζυγός του, Γέλενα, έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τα παιδιά τους μακριά από την τεχνολογία, παρά τις διαμαρτυρίες τους, καθώς όλα τα παιδιά στο σχολείο τους διαθέτουν κινητά. Ο Τζόκοβιτς εξήγησε ότι η απόφασή του αυτή προκύπτει από την ανησυχία του για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά λόγω των κοινωνικών δικτύων και της υπερβολικής χρήσης των κινητών τηλεφώνων. «Η σημερινή γενιά έχει πολύ περισσότερες προκλήσεις από ό,τι στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να βλέπει τα παιδιά του να είναι συνεχώς κολλημένα σε οθόνες, και παρόλο που αυτό δημιουργεί δυσκολίες στο σπίτι, είναι αποφασισμένος να μην υποκύψει στις πιέσεις.

Ο Τζόκοβιτς έκανε προπόνηση για τα παιχνίδια με την Ελλάδα, χορεύοντας… Ζορμπά στον διάδρομο

Παρά τις συνεχείς απαιτήσεις των παιδιών, ο Τζόκοβιτς παραμένει σταθερός στην απόφασή του, δηλώνοντας: «Είμαστε λίγο πεισματάρηδες και σε αυτό το θέμα». Επισημαίνει ότι δεν είναι σωστό να ακολουθείς τις συνήθειες της πλειοψηφίας μόνο και μόνο επειδή το κάνουν όλοι. Ο Σέρβος πρωταθλητής αποκάλυψε επίσης ότι επιθυμεί τα παιδιά του να μεγαλώσουν γνωρίζοντας και νιώθοντας την κουλτούρα της Σερβίας, παρόλο που δεν γεννήθηκαν εκεί. Αναφέρθηκε στη σημαντική επιρροή που είχε στη ζωή του η προπονήτριά του, Γέλενα Γκέντσιτς, η οποία του δίδαξε τη σημασία της κλασικής μουσικής και του διαβάσματος βιβλίων, αξίες που προσπαθεί να περάσει και στα δικά του παιδιά. Ο Τζόκοβιτς παραδέχεται ότι η ψηφιακή εποχή φέρνει προκλήσεις, αλλά πιστεύει πως είναι σημαντικό να διατηρήσει την ισορροπία για την ανάπτυξη των παιδιών του. «Δεν χρειάζεται να ακολουθείς το κοπάδι. Εμείς διαφέρουμε γιατί είμαστε πεισματάρηδες», ανέφερε με χιούμορ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις