Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τοξικομανής Κολωνάκι: Αποπειράθηκε να σφάξει αστυνομικό!
ΕΛΛΑΔΑ

Τοξικομανής Κολωνάκι: Αποπειράθηκε να σφάξει αστυνομικό!

Τοξικομανής Κολωνάκι: Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου

Τυχερός στάθηκε ένας αστυνομικός, ο οποίος απέφυγε τον θάνατο για λίγα εκατοστά κυριολεκτικά στο Κολωνάκι. Το συμβάν σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου (14/9), όταν η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση σε παρκάκι του Κολωνακίου, επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά, έπειτα από συνεχείς καταγγελίες κατοίκων, ότι εκεί συγκεντρώνονται τοξικομανείς. Ωστόσο ο ένας από αυτούς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, αρνούμενος να αποχωρήσει από το πάρκο, και έτσι η Δημοτική Αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της ΓΑΔΑ.

Όταν τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, ο τοξικομανής, κουρδικής καταγωγής, έβαλε ένα μαχαίρι μέσα στη γροθιά του και πλησίασε τον αστυνομικό. Ο συνάδελφός του αμέσως αντιλήφθηκε τι έγινε και φώναξε «μαχαίρι», για να τον προειδοποιήσει. Εκείνη τη στιγμή ο τοξικομανής έκανε μια αιφνίδια κίνηση να τον μαχαιρώσει στην κοιλιά, ο αστυνομικός όμως ευτυχώς σώθηκε με το ένα βήμα πίσω που έκανε, αποφεύγοντας τη λεπίδα για ελάχιστα εκατοστά. Τότε, ο τοξικομανής έστρεψε το μαχαίρι προς τον εαυτόν του, απειλώντας ότι θα βάλει τέλος στη ζωή του, εάν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικοί.

Στο πάρκο κατέφθασαν ενισχύσεις και περικυκλώθηκε ο χώρος, και τότε ξεκίνησαν άτυπες διαπραγματεύσεις μεταξύ του επικεφαλής της ομάδας των εξορμήσεων και του αλλοδαπού, ο οποίος χαρακτηριστικά έλεγε ότι δεν θέλει να ξαναπάει στη φυλακή -προφανώς είχε εγκλειστεί στο παρελθόν. Τελικώς, έπειτα από σχεδόν μια ώρα, ο άνδρας πείστηκε να πετάξει το μαχαίρι και συνελήφθη, ενώ οδηγήθηκε στο Α.Τ. Εξαρχείων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία.

Πηγή: Newsbomb

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις