Τραμπ νέα απόπειρα: «Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια», δηλώνει ο Μπάιντεν

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ νέα απόπειρα: «Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται βοήθεια», δηλώνει ο Μπάιντεν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τραμπ νέα απόπειρα: "Περισσότερη βοήθεια και περισσότερο προσωπικό"

16.09.2024 | 19:31

Η Μυστική Υπηρεσία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά τη φερόμενη νέα απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ, τον Ιούλιο, οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας.

Μπάιντεν: Περισσότερη βοήθεια και περισσότερο προσωπικό

Ο Μπάιντεν ζήτησε σήμερα «περισσότερη βοήθεια» για την υπηρεσία αυτή, η οποία, κατά την άποψή του, χρειάζεται «περισσότερο προσωπικό». Ο Δημοκρατικός πρόεδρος, σε μια σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σήμερα στον Λευκό Οίκο, κάλεσε το Κογκρέσο να καλύψει αυτές τις πρόσθετες ανάγκες. «Η μεγαλύτερη προτεραιότητα είναι να έχουμε τις απαντήσεις για να καταλάβουμε πώς ο πρόεδρος Τραμπ έγινε στόχος πολλών αποπειρών δολοφονίας» σχολίασε στην πλατφόρμα Χ ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον.

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας «δεν είναι εν ενεργεία πρόεδρος. Εάν ήταν, θα είχαμε περικυκλώσει το γήπεδο γκολφ (σ.σ. όπου βρισκόταν την Κυριακή). Αλλά επειδή δεν είναι, ο μηχανισμός ασφαλείας περιορίζεται στα σημεία που επιλέγει η Μυστική Υπηρεσία», η οποία «κάνει ακριβώς αυτό που θα έπρεπε να κάνει» σχολίασε την Κυριακή ο σερίφης της κομητείας του Παλμ Μπιτς, Ρις Μπράντσο.

 

Exit mobile version