Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Ντίνος Καρύδης – Σμαράγδα Καρύδη: Το ρετρό κλικ του Κλεισθένη Δασκαλάκου
LIFESTYLE

Ντίνος Καρύδης – Σμαράγδα Καρύδη: Το ρετρό κλικ του Κλεισθένη Δασκαλάκου

Ντίνος Καρύδης - Σμαράγδα Καρύδη: H Σμαράγδα Καρύδη με τον πατέρα της στο δημοτικό σχολείο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη, και σύζυγος της Τζούλιας Αργυροπούλου. Όπως ήταν γνωστό, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Πληροφορούμενος για την απώλεια του Ντίνου Καρύδη, ο γνωστός φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος δημοσίευσε στο Instagram μια ρετρό φωτογραφία με τον ηθοποιό και την κόρη του από την παιδική της ηλικία. Στο ασπρόμαυρο κλικ βλέπουμε για πρώτη φορά την Σμαράγδα Καρύδη μαζί με τον πατέρα τη να βρίσκονται έξω από το δημοτικό σχολείο.

Η μαθήτρια Σμαράγδα Καρύδη κρατάει την σχολική τσάντα της και δέχεται ένα χάδι από τον πατέρα της, ο οποίος την κοιτάζει στοργικά. Το ασπρόμαυρο κλικ είναι από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. «Το @studio_kleisthenis στέλνει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του αγαπημένου ηθοποιού Ντίνου Καρύδη που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Στην φωτογραφία τον βλέπουμε με την κόρη του Σμαράγδα Καρύδη στην πόρτα του δημοτικού σχολείου λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων», έγραψε στη λεζάντα ο φωτογράφος.

«Η Σμαράγδα είναι βράχος δίπλα μου»

Ο ηθοποιός, όπως και η σύζυγος του και μητέρα της Σμαράγδας, Τζούλια Αργυροπούλου, μεταλαμπάδευσαν στην κόρη τους, την αγάπη τους για το θεατρικό σανίδι και την υποκριτική εν γένει. Οι δυο τους, την στήριξαν σε όλα της τα βήματα. Παρόλο που ο Ντίνος Καρύδης τον τελευταίο καιρό έκανε λίγες δημόσιες εμφανίσεις, στην πρεμιέρα της παράστασης του 2023 «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» (βασισμένη στο έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε), την οποία υπέγραφε σκηνοθετικά η Σμαράγδα Καρύδη – η οποία επίσης ερμήνευε-, ήταν εκεί μαζί με την σύζυγο του, σκορπίζοντας χαμόγελα.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2021, ο ηθοποιός μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν», ανοίγοντας την καρδιά του για το πώς νιώθει για την κόρη του, Σμαράγδα Καρύδη, η οποία όπως ο ίδιος ανέφερε, ήταν τύχη για εκείνον, καθώς στέκεται στο πλευρό του σε κάθε δυσκολία με την οποία έρχεται αντιμέτωπος. «Η Σμαράγδα είναι βράχος δίπλα μου. Αν δεν ήταν εκείνη, δεν θα είχα αυτή τη στιγμή ούτε τηλέφωνο να μιλήσω. Δεν θα είχα ούτε για το νοίκι. Ευτυχώς, η Σμαράγδα μας βοηθάει(…)Η σύνταξη έχει κατέβει κι έχει γίνει χαρτζιλίκι. Η Σμαράγδα μας συντηρεί», είπε αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, για τα οποία νωρίτερα είχε κάνει μια δυσβάσταχτη δήλωση: «Η χαμηλή σύνταξη κόπηκε κι άλλο, σκέπτομαι σοβαρά την αυτοκτονία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις