Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γκαβέλας Παραολυμπιακοί 2024: «Όταν ήμουν σε μια δύσκολη φάση μού έλεγαν ότι τελείωσα με τον πρωταθλητισμό»
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκαβέλας Παραολυμπιακοί 2024: «Όταν ήμουν σε μια δύσκολη φάση μού έλεγαν ότι τελείωσα με τον πρωταθλητισμό»

Γκαβέλας Παραολυμπιακοί 2024: Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4

Καλεσμένος στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν ο Νάσος Γκαβέλας, χρυσός Παραολυμπιονίκης στο Παρίσι. Στη συνέντευξή του, αποκάλυψε τις δυσκολίες που συνάντησε στο δρόμο προς την επιτυχία, καθώς και πώς κατάφερε να ξεπεράσει τις προκλήσεις που του επέβαλε η σταδιακή απώλεια της όρασης από την ηλικία των 10 ετών.

Αναλυτικά όσα είπε δις χρυσός Παραολυμπιονίκης, Νάσος Γκαβέλας:

Για το δεύτερο χρυσό

«Όλη αυτή τη χαρά πρέπει να την μετουσιώνεις γιατί ο κάθε στόχος είναι μπροστά. Όλα αυτά είναι για να σου δίνουν όμορφες αναμνήσεις. Δεν έρχεται τίποτα απλόχερα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο».

Για την καθημερινότητά του

«Η ζωή μου είναι να ασχολούμαι με αυτό, παράλληλα με τη σχολή Ψυχολογίας που είχα. Προπόνηση το πρωί, γυρνάω το μεσημέρι σπίτι και προπόνηση το απόγευμα. Όλη η διαδικασία είναι γύρω από αυτό. Αν η περίοδος είναι πολύ κουραστική, δεν θα πάω βόλτα με το αυτοκίνητο. Η έξοδος μου, η χαρά μου, είναι το στάδιο».

Για την αναγνωρισιμότητα του

«Χαίρομαι μόνο για το ότι οι άνθρωποι βλέπουν ότι αυτό που θέλεις μπορείς να το κάνεις. Μου μιλάει κόσμος, είναι ωραίο… Μου δίνει χαρά, αν σε κάποιον άνθρωπο δίνω την έμπνευση που θέλει να νιώσει».

Για το πώς αντιμετώπισε την ασθένεια του

«Το είχα πάρει πιο πολύ σαν πλάκα ότι μειωνόταν η όραση μου… Γονιδιακή ασθένεια ήταν. Είχε ένα γονίδιο ο πατέρας μου και ένα η μητέρα μου. Με τον καιρό, επειδή πήρα εγώ το τζόκερ, καταστρεφόταν ο μυς του ματιού και έτσι έγινε. Εμένα με ένοιαζε ότι συνέχιζα τη ζωή μου και να κάνω αυτό που θέλω.
Σίγουρα έπαιξε ρόλο το πώς μεγάλωσα στην οικογένεια μου και ο χαρακτήρας. Από τη στιγμή που είχα τρέλα με τον αθλητισμό και το τρέξιμο, γιατί να το στερηθώ αυτό;».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις