Δήμος Χαλανδρίου: Σύγχρονο θέατρο, αρχαία τραγωδία, έντεχνη και συμφωνική μουσική στη Ρεματιά

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χαλανδρίου: Σύγχρονο θέατρο, αρχαία τραγωδία, έντεχνη και συμφωνική μουσική στη Ρεματιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Κίρκη Σιάτη

Με θέατρο και μουσική υψηλής αισθητικής, πλημμυρίζει κι αυτή την εβδομάδα το θέατρο της Ρεματιάς

17.09.2024 | 14:01

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 συνεχίζεται αυτή την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου με το αγαπημένο έργο των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, «Δεσποινίς Διευθυντής», σε μια σύγχρονη ματιά απο τον Πολιτιστικό και Επιστημονικό Συλλόγο «Αργώ» Σκηνοθετικά το έργο υπογράφει η Ιωάννα Μπακαλάκου, ενώ πρωταγωνιστούν οι: Θανάσης Υφαντόπουλος, Καίτη Σιούτη, Σοφία Λιπαντετζόγλου, Αλέξης Καϊμάκης, Αποστολία Ευθυμίου, Βικτώρια-Ίρις Καϊματζόγλου, Ανδρέας Ζηρογιάννης, Θεοδώρα Λευκιμμιάτη, Ξένια Ροδοθεάτου, Μάξιμος Γιαννόπουλος, Μαίρη Παπάζογλου, Μαριάννα Μαντάγαρη, Νίκος Μέντζας, Αλέξης Βουργάνας.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου έρχεται για μια ακόμη φορά, η παράσταση «Μια Άλλη Θήβα», του Σέρχιο Μπλάνκο μέσα από την σκηνοθετική ματιά του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Θάνος Λέκκας και Δημήτρης Καπουράνης.

Μια ημέρα μετά Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, έρχεται ένα ποιητικό έργο αλλά και βαθιά πολιτικό στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες. Οι Ικέτιδες του Αισχύλου ανεβαίνουν στο θέατρο της Ρεματιάς. Ερμηνεύουν οι: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου, Γιάννης Τσορτέκης κ.α. Σκηνοθετεί η σπουδαία Μαριάννα Κάλμπαρη.

Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε το έργο του Καρλ Τζένκινς «STABAT MATER», με σολίστ τις σπουδαίες Σαββίνα Γιαννάτου και Αγγελική Καθάριου μαζί με το Ορχηστρικό Σύνολο από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου. Ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο μεσαιωνικό κείμενο του Ιταλού Φραγκισκανού μοναχού Jacopone da Todi «Η Μητέρα λυπημένη στεκόταν με δάκρυα στα πόδια του Σταυρού, καθώς εκεί κρεμόταν ο Υιός της».

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαλκιαδάκης, μας καλεί σε ένα ακουστικό «Φθινοπωρινό Συμπόσιο» μαζί με τους ξεχωριστούς μουσικούς συντρόφους του, και την υπέροχη ερμηνεύτρια Θέλμα Καραγιάννη.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 συνεχίζεται έως τις 28 Σεπτεμβρίου, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και 48 παραστάσεις, οι 40 εκ των οποίων ήταν με ελεύθερη είσοδο

Οι θεατές, χρειάζεται μόνο να κάνουν δωρεάν ηλεκτρονική κράτηση μέσω του more.com ενώ το Φεστιβάλ με χαρά θα δεχτεί και φέτος τη συνεισφορά τους σε τρόφιμα, φάρμακα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου.  Γίνε και συ κομμάτι της πολιτιστικής ιστορίας του Χαλανδρίου! Η τέχνη μας στηρίζει! Στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της!

Exit mobile version