Μις Τουρκία 2024: Σκληρές κριτικές μετά τη στέψη της

ΚΟΣΜΟΣ

Μις Τουρκία 2024: Σκληρές κριτικές μετά τη στέψη της

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μις Τουρκία 2024: Πλήθος αρνητικών σχολίων για τη φετινή βασίλισσα ομορφιάς της Τουρκίας - Ποιες διασημότητες την υποστήριξαν τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς

17.09.2024 | 10:10

Αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει η στέψη της Ιντίλ Μπιλγκέν ως Μις Τουρκία για το 2024. Ο λόγος… η εμφάνισή της, η οποία για πολλούς δεν έχει καμία σχέση με τα κυρίαρχα πρότυπα ομορφιάς. Μάλιστα η στέψη της 24χρονης Μπιλγκέν πυροδότησε αντιπαραθέσεις μεταξύ των χρηστών των social media σχετικά με τα πρότυπα ομορφιάς, τον σεξισμό και την πραγματική ουσία της ομορφιάς. Celebrities της γείτονας χώρας αλλά και πολλά δημόσια πρόσωπα έχουν συστρατευτεί για την υπεράσπιση της 24χρονης εστεμμένης, τονίζοντας τη σημασία της εσωτερικής ομορφιάς, της ευφυΐας και της ατομικότητας. Η 24χρονη Μπιλγκέν με ύψος 1,80μ. είναι απόφοιτος της ιατρικής σχολής. Ωστόσο αυτό που την έφερε στο επίκεντρο των επικρίσεων είναι το γεγονός ότι είναι κόρη διπλωμάτη και ειδικότερα του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Ουκρανία. Αμέσως μετά τη στέψη της, την περασμένη Τετάρτη, πολλοί, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμφισβήτησαν την καταλληλότητά της ως βασίλισσας ομορφιάς και θεώρησαν ότι η επαγγελματική ιδιότητα του πατέρα της επηρέασε το αποτέλεσμα.Ορισμένοι μάλιστα τη συνέκριναν με χαρακτήρες από τουρκικές ταινίες της δεκαετίας του ’70, όπου οι άνδρες μεταμφιέζονται σε γυναίκες για κωμικούς λόγους.

Ωστόσο, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που βγήκαν δημόσια και υποστήριξαν την 24χρονη, καταδικάζοντας τις σκληρές κριτικές και τα άπειρα αρνητικά σχόλια. Η διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια Aleyna Tilki ήταν από τις πρώτες που εξέφρασε την υποστήριξή της. Η Tilki επέκρινε τα συνηθισμένα πρότυπα ομορφιάς, δηλώνοντας: «Αν και γενικά δεν υποστηρίζω τα καλλιστεία ομορφιάς, θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που είναι επιτυχημένες, έχουν μια ιστορία και είναι μοναδικές. Αντιπροσωπεύει τις Τουρκάλες γυναίκες με την ποιοτική ομορφιά της», είπε χαρακτηριστικά Η Μις Τουρκία 2016, Ecem Uzgör, η οποία είχε αντιμετωπίσει παρόμοιες επικρίσεις, εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη της στην 24χρονη Μπιλγκέν. «Και τότε δέχτηκα έντονη κριτική. Στέκομαι στο πλευρό της Ιντίλ», δήλωσε.

 

Ωστόσο δεν ήταν όλες οι αντιδράσεις των διασημοτήτων υποστηρικτικές. Η Τουρκάλα τραγουδίστρια της ποπ Demet Akalın αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Μπιλγκέν για το στέμμα. «Ίσως να δώσει πίσω το στέμμα ή αν υπήρχε κάτι σαν δημόσια ψηφοφορία… Γλυκιά μου, μπορεί να θέλεις να κερδίσεις, αλλά αυτός είναι ένας διαγωνισμός ομορφιάς, όχι ένας διαγωνισμός ευνοιοκρατίας», έγραψε η Akalın στο Twitter. Επίσης η διάσημη Τουρκάλα τρανς τραγουδίστρια Bülent Ersoy, η οποία συχνά αποκαλείται και «Ντίβα» από τους θαυμαστές της, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης δήλωσε: «Είναι αυτή ομορφιά; Έχει αρρενωπά χαρακτηριστικά», παρατήρησε η Ersoy, προσθέτοντας: «Ας μην πληγώσουμε ή αναστατώσουμε το νεαρό κορίτσι».

Αφού η 24χρονη Ιντίλ Μπιλγκέν έκλεισε όλα τα σχόλια στα social media της προκειμένου να μετριάσει την αρνητική εικόνα, δήλωσε σε τηλεοπτική της εμφάνιση: «Τη στιγμή που η χώρα μας βιώνει τραγωδίες όπως η βία κατά των γυναικών και των παιδιών, αποδίδω τα αρνητικά σχόλια για μένα στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν τη γνώμη τους χωρίς να γνωρίζουν πραγματικά τίποτα. Δεν με ενδιαφέρουν τα σχόλιά τους».

Exit mobile version