Σύνορα Ασίας – Ευρώπης: Εσθονός ακροβάτης ο πρώτος άνθρωπος που τα διέσχισε

ΚΟΣΜΟΣ

Σύνορα Ασίας – Ευρώπης: Εσθονός ακροβάτης ο πρώτος άνθρωπος που τα διέσχισε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο αθλητής της Red Bull, Jaan Roose, ολοκλήρωσε μια εκπληκτική βόλτα με slackline στον πορθμό του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη

17.09.2024 | 07:19

Ο Roose, ο οποίος στο παρελθόν είχε γίνει πρωτοσέλιδο διασχίζοντας το Στενό της Μεσσίνας στην Ιταλία με το μεγαλύτερο slackline που έχει κατασκευαστεί ποτέ, επέδειξε και πάλι τις εξαιρετικές του ικανότητες στην Κωνσταντινούπολη. Ο αθλητής της Red Bull, Jaan Roose, ολοκλήρωσε μια εκπληκτική βόλτα με slackline στον πορθμό του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, περνώντας από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε ένα στενό σχοινί πλάτους 1,9 εκατοστών. Ο 32χρονος Εσθονός, γνωστός για τα παράτολμα κατορθώματά του και τα παγκόσμια ρεκόρ του, ισορρόπησε πάνω από έναν από τους πιο εμβληματικούς υδάτινους δρόμους του κόσμου, γράφοντας παράλληλα ιστορία.

Ο Πορθμός του Βοσπόρου, ένα φυσικό σύνορο δύο ηπείρων, αποτέλεσε το απόλυτο challenge για τον Roose. Η επικίνδυνη δοκιμασία του εκτεινόταν από την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης στην ευρωπαϊκή πλευρά, αψηφώντας τόσο τη βαρύτητα όσο και τους ανέμους που σαρώνουν τα διάσημα στενά. Φορώντας τον ειδικό εξοπλισμό της Red Bull, ο Roose ανέβηκε στο slackline και ξεκίνησε το ταξίδι του διασχίζοντας τη γηραιά ήπειρο, επιδεικνύοντας όχι μόνο τις σωματικές του ικανότητες αλλά και την ψυχική του αντοχή.

«Σε ένα περιβάλλον πόλης, είναι πάντα πιο δύσκολο να περπατάς με slackline από ό,τι κάπου στη φύση», είπε, προσθέτοντας ότι προσπάθησε να είναι συγκεντρωμένος στα βήματά του. «Είχα στιγμές που χρειαζόταν να ξεκουράσω τα χέρια μου γιατί είχαν αρχίσει να σφίγγονται. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορούσα να παρακολουθήσω την Παλιά Πόλη και την ωραία θέα της Κωνσταντινούπολης», είπε ο Roose, λέγοντας ότι ήταν “μοναδικό” το γεγονός ότι περπάτησε από την Ασία στην Ευρώπη πάνω σε ένα slackline.

 

Ετικέτες
Exit mobile version