Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύκολο κέικ λεμόνι: Μια συνταγή γεμάτη άρωμα, θα μοσχομυρίσει το σπίτι
PLUS

Εύκολο κέικ λεμόνι: Μια συνταγή γεμάτη άρωμα, θα μοσχομυρίσει το σπίτι

Εύκολο κέικ λεμόνι: Αφράτο και λαχταριστό

Ασχέτως αν αγαπάτε τη σοκολάτας ή τη βανίλια, υπάρχουν συνταγές που μπορούν να ικανοποιήσουν τις γευστικές σας ανάγκες ενώ δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ώρες ατελείωτες μέσα στην κουζίνα μέχρι να ετοιμάσετε ένα κέικ. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές, όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν χρειάζεται καμία προσθήκη έξτρα υλικού γιατί τα αρώματα και η γεύση του λεμονιού είναι αρκετή για να σας κάνει να το λατρέψετε.

pastry with cream

Συνταγή για κέικ λεμόνι

Υλικά

200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βουτύρου
4 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ

https://images.unsplash.com/photo-1692324161119-9df5ca75973f?q=80&w=2078&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στο αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει κρέμα και έπειτα προσθέτουμε τυς κρόκους, έναν -έναν και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε το μπεϊκιν και το αλάτι μαζί και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου με τα αυγά σε 3 δόσεις, αναμειγνύοντας ελαφρά. Έπειτα χτυπάμε το ασπράδι αυγών καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα. Προσθέτουμε τα τελευταία 2/3 σε 2 δόσεις, αλλά απλά ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να αναμειχθούν καλά και να κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα στο μείγμα. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα και με μια οδοντογλυφίδα τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κέντρο του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα πριν βγάλουμε από την φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

sliced lemon on stainless steel tray
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις