Δήμτσας – Μωραΐτης: Εξώδικο στον στιχουργό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμτσας – Μωραΐτης: Εξώδικο στον στιχουργό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εξώδικο Δήμτσα σε Μωραΐτη: Δεν είμαι ο λογαριασμός Marka2, μη με εμπλέκετε στην πολιτική αντιδικία του ΣΥΡΙΖΑ

17.09.2024 | 19:28

Εξώδικο στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, από τον οποίο ζητά να ανακαλέσει τις εις βάρος του αναρτήσεις ότι δήθεν διαχειρίζεται τον ανώνυμο λογαριασμό Marka2 και «διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στον Στέφανο Κασσελάκη», έστειλε ο διευθυντής του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωστής Δήμτσας.

Ο κ. Δήμτσας διαψεύδει ότι είναι ο διαχειριστής του εν λόγω λογαριασμού και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με την ανάρτησή σας επιχειρείτε να με εμπλέξετε προσωπικώς, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό μου και την ιδιότητα που είχα ως πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, στην πολιτική αντιδικία η οποία εξελίσσεται εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζετε, ή σε κάθε περίπτωση οφείλατε να γνωρίζετε, ότι δεν είμαι διαχειριστής του εν λόγω λογαριασμού (‘’Marka2’’) ή οιουδήποτε άλλου ψευδώνυμου ή επώνυμου λογαριασμού σε οιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης». «Μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τις
απόψεις σας, τούτο όμως δεν σας επιτρέπει, με δηλητηριώδη μεθόδευση, να εμπλέκετε άκριτα το όνομά μου. Μάλιστα, σε σχόλιό σας που ο ίδιος δημοσιεύετε κάτω από την επίδικη ανάρτησή σας, επικαλείστε ως πηγή πληροφόρησης για τον ψευδή ισχυρισμό σας (ότι δηλαδή δήθεν εγώ είμαι ο διαχειριστής του λογαριασμού ‘’Marka2’’), παντελώς αορίστως, “ανάρτηση στο διαδίκτυο”. Ομολογείτε δηλαδή ότι είστε σε ετοιμότητα, με ευκολία να εκθέσετε και να προσβάλετε οιονδήποτε, βάσει φημών αγνώστου προελεύσεως, γεγονός απολύτως αντιφατικό με την υπερηφάνεια που επιδεικνύετε για το ότι οι δικές σας αναρτήσεις γίνονται “επωνύμως”(!)», αναφέρει ο κ. Δήμτσας.

Δείτε ολόκληρο το εξώδικο του Κ. Δήμτσα στον Ν. Μωραΐτη

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

(άρθρου μόνου παρ.5 του Ν. 1178/1981, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρ. 37 του Ν. 4356/2015)

Του Κωνσταντίνου Δήμτσα του Ιωάννη, δημοσιογράφου – διευθυντή του φιλανθρωπικού οργανισμού Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατοίκου…., οδός ……….. αρ…. με ΑΦΜ …..

ΠΡΟΣ

Τον Νικόλαο Μωραϊτη, στιχουργό – δημοσιογράφο – ραδιοφωνικό παραγωγό, κάτοικο…….., οδός …. αρ. ….

Την 14η Σεπτεμβρίου 2024 μέσω του προσωπικού σας λογαριασμού (@Nikosmoraitis) που τηρείτε και διαχειρίζεστε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ.com» (πρώην www.twitter.com) προέβητε στην ακόλουθη ανάρτηση:

«Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη».

Εγώ στη ζωή μου με κουκούλες δε ζω. Ό,τι γράφω είναι ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ και αναλαμβάνω την ευθύνη του.

Κατόπιν αυτών:

Κύριε Δήμτσα, ανάκληση, συγγνώμη και την κουκούλα σας στην τσέπη.

Κύριε Σπίρτζη, ο όρος «επώνυμο τρολ» δεν υπάρχει. Υπάρχει ή τρολ ή ΠΟΛΙΤΗΣ.

Καταθέστε επωνύμως ότι είμαι έμμισθος του Κασσελάκη. Θα γίνει αμέσως αγωγή. Θα μου κάνετε τεράστιο δώρο.

Έχετε τα κλειδιά του κόμματος. Πάρτε τα μισθολόγια.

Αν έχω πάρει ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, βγείτε να το δηλώσετε δημόσια.

Διαφορετικά, κλειστό το στόμα, καταπιείτε τον εμετό σας και σεβαστείτε την αντίθετη άποψη.

Δεν είμαι πολιτικός, δεν σκοπεύω να πολιτευτώ, και κυρίως δεν είμαι Πρόεδρός σας να μου κάνετε πραξικόπημα με καταστατικό – κουρελόχαρτο. Είμαι πολίτης με δικαιώματα και όχι θήραμα στον τηλε-βάλτο που διαλέξατε για ζωή.»

Η ως άνω ανάρτησή σας, καθ’o μέρος αναφέρεται σε εμέ, είναι σκοπίμως συκοφαντική και προσβλητική της τιμής, της υπόληψης και της εν γένει προσωπικότητάς μου.

Ισχυρίζεστε αναληθώς ότι είμαι ο διαχειριστής του λογαριασμού ‘’Marka2’’ στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ.com», ο οποίος λογαριασμός «διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ». Με καλείτε δε, επιτακτικώς, ως δήθεν διαχειριστή, να ζητήσω συγγνώμη για την ανάρτηση του ως άνω λογαριασμού, με την οποία αναπαρήχθη δήλωση του κ. Χρήστου Σπίρτζη. Μου αποδίδετε δε προσωπικώς, ως δήθεν διαχειριστή του εν λόγω λογαριασμού, ότι αναπαρήγαγα άποψη που σας ανέφερε ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη».

Με την ανάρτησή σας επιχειρείτε να με εμπλέξετε προσωπικώς, αναφέροντας το ονοματεπώνυμό μου και την ιδιότητα που είχα ως πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, στην πολιτική αντιδικία η οποία εξελίσσεται εντός του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ γνωρίζετε, ή σε κάθε περίπτωση οφείλατε να γνωρίζετε, ότι:

1ον) Δεν είμαι διαχειριστής του εν λόγω λογαριασμού (‘’Marka2’’) ή οιουδήποτε άλλου ψευδώνυμου ή επώνυμου λογαριασμού σε οιοδήποτε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και

2ον) Η αυθαίρετη από μέρους σας εμπλοκή του ονόματός μου σε μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση θα μου προκαλέσει, αδίκως και παρανόμως, ανυπολόγιστη ηθική, επαγγελματική και προσωπική βλάβη.

Μπορώ να αντιληφθώ την προσπάθειά σας να υπερασπιστείτε τις απόψεις σας, τούτο όμως δεν σας επιτρέπει, με δηλητηριώδη μεθόδευση, να εμπλέκετε άκριτα το όνομά μου. Μάλιστα, σε σχόλιό σας που ο ίδιος δημοσιεύετε κάτω από την επίδικη ανάρτησή σας, επικαλείστε ως πηγή πληροφόρησης για τον ψευδή ισχυρισμό σας (ότι δηλαδή δήθεν εγώ είμαι ο διαχειριστής του λογαριασμού ‘’Marka2’’), παντελώς αορίστως, «ανάρτηση στο διαδίκτυο». Ομολογείτε δηλαδή ότι είστε σε ετοιμότητα, με ευκολία να εκθέσετε και να προσβάλετε οιονδήποτε, βάσει φημών αγνώστου προελεύσεως, γεγονός απολύτως αντιφατικό με την υπερηφάνεια που επιδεικνύετε για το ότι οι δικές σας αναρτήσεις γίνονται «επωνύμως»(!).

Ήδη, μετά την ανάρτησή σας, ο ψευδής ισχυρισμός σας έχει διαθοδεί περαιτέρω σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, αλλά και από κάθε είδους ιστοσελίδες που επικαλούνται εσάς ως πηγή πληροφόρησης για το δήθεν γεγονός που ισχυριστήκατε, πολλαπλασιάζοντας έτσι την ηθική βλάβη που σκοπίμως μου προκαλέσατε. Επειδή με την ανωτέρω ανάρτησή σας ισχυρισθήκατε ενώπιον εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου ψευδές γεγονός, εν γνώσει μάλιστα του ψεύδους αυτού, το οποίο πλήττει βάναυσα και αφόρητα την τιμή και την υπόληψή μου.

Επειδή η παρούσα εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία συνιστά, σύμφωνα με τη διάταξη του αρθρ. 37 παρ. 1 του Ν. 4356/2015, όπως αυτή τροποποίησε τη διάταξη του άρθρου μόνου παρ.2 του Ν.1178/1981, προϋπόθεση για την άσκηση εις βάρος σας αγωγής για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία με την ως άνω ανάρτησή σας μου έχετε προκαλέσει.

Για τους λόγους αυτούς

Και με ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

Διαμαρτύρομαι για την ως άνω υπαίτια, αδικοπρακτική και παράνομη συμπεριφορά σας εις βάρος μου.

Σας καλώ

Α) να αποκαταστήσετε την προσβολή, αποσύρωντας την ως άνω ανάρτησή σας εντός δέκα ημερών από την επίδοση της παρούσης και να δημοσιεύσετε στο λογαριασμό (@Nikosmoraitis) που τηρείτε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «Χ.com» κείμενο ανάκλησης της αναφοράς προς εμέ ως ακολούθως:

« Ανακαλώ την από 14-9-2024 ανάρτησή μου που αφορούσε στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Δήμτσα. Ο κ. Δήμτσας δεν είναι διαχειριστής του λογαριασμού ‘’Marka2’’ και κάθε αναφορά που έχω κάνει στο διαχειριστή του λογαριασμού αυτού δεν αφορά στο πρόσωπο του κ. Δήμτσα».

Περαιτέρω, σας καλώ να απέχετε από κάθε προσβλητική και συκοφαντική αναφορά στο πρόσωπό μου εφεξής.

Β) να μου κοινοποιήσετε την ως άνω ανάρτηση αποκατάστασης.

Διαφορετικά, αν δεν τηρήσετε την υποχρέωση του άρθρου μόνου παρ.5. του Ν. 1178/1991 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σας δηλώνω ότι θα προσφύγω στα αρμόδια πολιτικά Δικαστήρια με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε.

Αθήνα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Exit mobile version