Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δούκας SMS: Η απάντηση Πορτοσάλτε στον δήμαρχο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούκας SMS: Η απάντηση Πορτοσάλτε στον δήμαρχο

Ερευνάται η νομιμότητα των sms που στέλνονται σε πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρη Δούκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ερευνάται η νομιμότητα των sms που στέλνονται σε πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρη Δούκα. Ειδικότερα, η Αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος”.

Γεωργιάδης: “Μου έστειλε και μένα SMS ο Χάρης Δούκας”

Στο θέμα είχε αναφερθεί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή “Μπρα ντε φερ” και ερωτώμενος σχετικά με τα email που στέλνουν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στον δρόμο για την κάλπη, συσχέτισε την κινητοποίηση του επιτελείου Δούκα με την υπόθεση της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου, που υπενθυμίζεται πως τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά της λόγω του θέματος της αποστολής e-mail σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποδήμων. “Να προσέχει πού στέλνει τα SMS γιατί έχει παραβιάσει τον νόμο προσωπικών δεδομένων”, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που πάντως τάχθηκε υπέρ της αλλαγής πλαισίου – σε ευρωπαϊκό επίπεδο – θεωρώντας θεμιτό να στέλνονται e-mail και SMS ενόψει μιας εκλογικής αναμέτρησης, γιατί οι πολιτικοί “πρέπει να έχουν αυξημένο τρόπο επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό”.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε συγκεκριμένα: “Γινόταν ο κακός χαμός με την κα Ασημακοπούλου. Έρχεται τώρα ο κ. Δούκας· έχω πάρει και εγώ στο κινητό μου μήνυμα από τον κ. Δούκα. Να πείτε του κ. Δούκα να προσέχει που στέλνει τα SMS γιατί έχει παραβιάσει τον νόμο προσωπικών δεδομένων. Δεν το λεω για να κάνω καταγγελία, το λεω γιατί θεωρώ απολύτως δεδομένο ότι πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν γίνονται εκλογές οι υποψήφιοι και οι πολιτικοί πρέπει να έχουν αυξημένο τρόπο επικοινωνίας με τον ελληνικό λαό. Εδώ η Ευρώπη έχει κάνει λάθος. Εγώ είμαι υπέρ μιας αλλαγής του νομικού πλαισίου που θα λεει ότι όταν έχεις εκλογές κι αν δεχτείς κανένα SMS δεν χάλασε ο κόσμος. Σιγά το έγκλημα! Χάσαμε μια άξια ευρωβουλευτή, την κ. Ασημακοπούλου, για ένα θέμα παντελώς ασήμαντο”.

Η απάντηση του Χάρη Δούκα στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Χάρης Δούκας απάντησε στα σχόλια του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αποστολή SMS, χαρακτηρίζοντάς τα ως “φανατικές επιθέσεις” και εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι σύντομα μπορεί να φτάσουν στο σημείο να ζητήσουν τη σύλληψή του. Μέσα από ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του, δήλωσε ότι οι επιθέσεις αυτές προέρχονται από τους υποστηρικτές της κυβέρνησης, οι οποίοι εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης. Στη συνέχεια, σχολίασε ειρωνικά ότι παρουσιάζεται μια νέα θεωρία, σύμφωνα με την οποία οι υποψήφιοι πρέπει να παραμένουν σιωπηλοί και να μην κοινοποιούν τις θέσεις τους. Τέλος, διευκρίνισε ότι τα μητρώα που χρησιμοποιεί αφορούν πολίτες που είχαν συμμετάσχει σε προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ και προσέφερε τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα.

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα είναι η εξής:

“Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας.

Το αποδεικνύουν κάθε πρωί με τις φανατικές επιθέσεις από τους γνωστούς υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, ανακάλυψαν μια νέα θεωρία ότι πρέπει να είμαστε βουβοί υποψήφιοι, να μην ενημερώνουμε κανένα για τις θέσεις μας.

Τα δίνουν όλα, αλλά δεν θα μας κάμψουν.

ΥΓ.: Η αλήθεια είναι, ότι τα μητρώα που αξιοποιούμε, αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές, εκλογικές, εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος επιθυμεί, μπορούμε να τον πληροφορήσουμε σε ποια διαδικασία συμμετείχε”.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις