Σπηλιωτόπουλος για Κασσελάκη: Χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε ούτε 6%-7% στις ευρωεκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος για Κασσελάκη: Χωρίς αυτόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε ούτε 6%-7% στις ευρωεκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Σπηλιωτόπουλος για Κασσελάκη: Αν κατέβει στις εκλογές, θα κερδίσει

17.09.2024 | 11:14

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος τόνισε σήμερα στον ΣΚΑΪ ότι, σύμφωνα με τις ποιοτικές μετρήσεις, αν ο Στέφανος Κασσελάκης κατέβει υποψήφιος, θα κερδίσει τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο στρατηγικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος ανέφερε αρχικά ότι «έχει διακοπεί η επαγγελματική μου σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη μετά τις ευρωεκλογές, αλλά σε πιο προσωπική βάση η σχέση παραμένει». Στη συνέχεια ο κ. Σπηλιωτόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναβαθμίσει τον αντίκτυπο που έχει στη βάση. «Εγώ θα έλεγα ότι ποιοτικά έχει αναβαθμίσει το έρεισμά του στη βάση, γιατί ο τρόπος με τον οποίο έφυγε υποτίμησε ένα σημαντικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που πήγαν πριν 11 μήνες, συνωστίστηκαν στην ουρά και τον ψήφισαν», ανέφερε συγκεκριμένα. Μιλώντας επί προσωπικού, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε τι θα έλεγε στον έκπτωτο πρόεδρο: «Θα του έλεγα να μετρήσει πολύ καλά όλα τα δεδομένα και να πάρει αποφάσεις, γιατί οι αποφάσεις αυτές για να παρθούν χρειάζεται να στεγνώσεις την ψυχή σου».

Στη συνέχεια τόνισε ότι και η δημοσκόπηση της ALCΟ αλλά και τα δικά του ποιοτικά νούμερα δείχνουν ότι ο κ. Κασσελάκης, αν κατέβει υποψήφιος, «θα είναι σίγουρα νικητής», παρά τα όσα έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα. «Η καθαίρεση έγινε με έναν τρόπο που είναι παράτυπος πολιτικά, και για να μιλήσω λογικά, για μένα πράγματι υπάρχει αυτό που λέω ”σόλοικο σχήμα”, δηλαδή ό,τι και να προβλέπεται, σε κάθε περίπτωση 160 άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να ακυρώσουν τους 70.000 ανθρώπους που τον ψήφισαν», σημείωσε. «Μάλλον ο κ. Κασσελάκης είχε φτάσει σε ένα σημείο που καταλάβαινε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να προχωρήσει στο τιμόνι αυτού του κόμματος, έχοντας μια διαρκή, σχεδόν καθημερινή αμφισβήτηση. Ήθελε λοιπόν να πιάσει πάτο, με την έννοια του τι τραβάει και από κει και πέρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», πρόσθεσε.

«Έχουμε μια de facto ψυχική διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Χάρη στην προσωπική συμβολή του Κασσελάκη έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ποσοστό που πήρε στις ευρωεκλογές, χωρίς τον Κασσελάκη δεν θα είχε ούτε 6%-7%. Αν είχαν δίκιο, μετά την αποχώρηση Κασσελάκη θα έπρεπε να έχουν μια εικόνα πολύ καλύτερη από το παρελθόν», πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπηλιωτόπουλος είπε: «Κάποιοι που είναι η πλειοψηφία και έχουν την κομματική νομιμοφροσύνη να αποδεχτούν το αποτέλεσμα θα παραμείνουν και κάποιοι οι οποίοι ενδεχομένως δεν βάζουν το κόμμα πάνω από τον εαυτό τους, αυτοί δεν θα αντέξουν». «Έτσι όπως είναι η κατάσταση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ψυχικά διχοτομημένο, πράγματι πρέπει να μπει πολιτική συζήτηση με πολιτικούς όρους», είπε. «Τα σοβαρά κόμματα δεν διαγράφουν την ιστορία τους, τη σέβονται», πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

«Θέλει περισσότερο ρόλο υπερκομματικό. Δεν είναι κομψό να εμπλέκεσαι σε ένα κόμμα που αποχώρησες», ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Σπηλιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι η δημοσκόπηση σε επίπεδο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ευνοεί. «Το αριστερόμετρο έφτασε τον κ. Τσίπρα στο 17%. Έφτασε να είναι είναι ένα όνομα, κενό ουσιαστικού περιεχομένου», πρόσθεσε.

 

Exit mobile version