Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

17

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μάιλι Σάιρους: Μήνυση κατά της τραγουδίστριας – Την κατηγορούν ότι αντέγραψε τον Μπρούνο Μαρς για το «Flowers»
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μάιλι Σάιρους: Μήνυση κατά της τραγουδίστριας – Την κατηγορούν ότι αντέγραψε τον Μπρούνο Μαρς για το «Flowers»

Η 31χρονη τραγουδίστρια κέρδισε 2 Grammys για το επιτυχημένο κομμάτι του 2023

Η Μάιλι Σάιρους μηνύθηκε για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αφού φέρεται να αντέγραψε τον Μπρούνο Μαρς για το τραγούδι της «Flowers», για το οποίο κέρδισε δύο Grammys – τα πρώτα της καριέρας της. Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του TMZ, η Tempo Music Investments ισχυρίζεται ότι το άκρως επιτυχημένο single της Σάιρους του 2023 έχει «πολλές μουσικές ομοιότητες» με την μπαλάντα του Μαρς «When I Was Your Man» του 2012. Η επενδυτική πλατφόρμα – η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει μερίδιο των πνευματικών δικαιωμάτων του κομματιού του Μαρς – ισχυρίζεται ότι το ρεφρέν, η αρμονία, η μελωδία, η εξέλιξη των συγχορδιών και οι στίχοι του «Flowers» πάρθηκαν «σκόπιμα» από το τραγούδι του τραγουδιστή.
Ο Μαρς, ωστόσο, δεν κατονομάζεται ως ενάγων στην κατάθεση.

Νωρίτερα φέτος, η 31χρονη τραγουδίστρια κέρδισε τα πρώτα Grammy της καριέρας της, για το Τραγούδι της Χρονιάς και για την Καλύτερη Σόλο Ποπ Ερμηνεία έναντι της Τέιλορ Σουίφτ και της Μπίλι Άιλις. «Αυτό το βραβείο είναι καταπληκτικό, αλλά πραγματικά ελπίζω ότι δεν αλλάζει τίποτα, γιατί η ζωή μου ήταν όμορφη χθες», είπε η Σάιρους παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Δεν θα πάρουν όλοι στον κόσμο ένα Grammy, αλλά όλοι σε αυτόν τον κόσμο είναι μαγευτικοί, οπότε σας παρακαλώ μην νομίζετε ότι αυτό είναι σημαντικό». Η Σάιρους φημολογείται ότι έγραψε το τραγούδι για τον πρώην σύζυγό της, Λίαμ Χέμσγουορθ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 2018 έως το 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις