Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φαράγγι Σαμαριάς νεκρή: Από αιμορραγία κατέληξε η άτυχη 35χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι Σαμαριάς νεκρή: Από αιμορραγία κατέληξε η άτυχη 35χρονη

Φαράγγι Σαμαριάς νεκρή: Η άτυχη γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία, όταν βράχος καταπλάκωσε το πόδι της

Στην τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι στο Φαράγγι της Σαμαριάς, όπου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της μετά κατολίσθηση αναφέρεται ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Όπως ενημέρωσε, σημειώθηκαν κατολισθήσεις που επέφεραν τον θανάσιμο τραυματισμό μίας τουρίστριας. Τονίζει δε ότι από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Όλοι οι τουρίστες έχουν βγει από το φαράγγι, εκτός δύο που συνοδεύονται προς την έξοδο. Το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ για την κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις