Γλίτωσε τα λεφτά της γιατί… χάθηκε

ΕΛΛΑΔΑ

Γλίτωσε τα λεφτά της γιατί… χάθηκε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Της είχαν τηλεφωνήσει και απαιτούσαν χρήματα γιατί δήθεν έπρεπε να προχωρήσουν σε επέμβαση στην τραυματισμένη κόρη της.

18.09.2024 | 13:14

Δεν έχει προηγούμενο. Μία 85χρονη στη Φλώρινα, που μπήκε, όπως και πολλοί συμπολίτες της, στο στόχαστρο συμμορίας γιατρών-«μαϊμού» γλίτωσε τα χρήματα που ετοιμαζόταν να παραδώσει, δήθεν για επέμβαση τραυματισμένου συγγενούς της, γιατί… έχασε τον δρόμο(!) και δεν βρήκε το σημείο συνάντησης που της είχαν ορίσει οι δράστες της απάτης! Η γυναίκα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, όταν ξεκίνησε από το σπίτι της μετά το τηλεφώνημα-παγίδα αυτών που παρίσταναν τους γιατρούς, είχε συγκεντρώσει τις οικονομίες της, δηλαδή ποσό 1250 ευρώ.

Μάταια την περίμενε 24χρονος Βούλγαρος, που είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της συμμορίας, στο σημείο που της είχε δώσει το ραντεβού να πάρει τα χρήματα, τάχα για αγορά «υλικών» για την ανύπαρκτη επέμβαση. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Φλώρινας κατάφεραν μετά την κινητοποίησή τους να συλλάβουν τον 24χρονο Βούλγαρο, ενώ αναζητούν έναν άνδρα, που έπαιζε τον ρόλο του γιατρού και μια γυναίκα, που παρίστανε στο τηλέφωνο την κόρη της 85χρονης και… εκλιπαρούσε τη μάνα να δώσει τα χρήματα για να σωθεί η ζωή της!

Επτά τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 7 περιπτώσεις τηλεφωνικής απάτης, που τελέσθηκαν σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, εκ των οποίων μία τετελεσμένη και 6 σε απόπειρα, στις περιοχές της Άρτας και της Φλώρινας. «Άγνωστος άνδρας», λέει η Αστυνομία «είτε μόνος είτε από κοινού με άγνωστη γυναίκα, τηλεφώνησαν σε 6 ανυποψίαστους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας και προσποιούμενοι, ο μεν άνδρας τον ιατρό και η δε γυναίκα το συγγενικό τους πρόσωπο, ανέφεραν ψευδώς σε αυτούς ότι το συγγενικό τους πρόσωπο είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, για την οποία απαιτούνταν χρηματικό ποσό. Μία εκ των ανυποψίαστων πολιτών, 85χρονη, αφού πείσθηκε από τα ανωτέρω, δεν μπόρεσε να βρει το σημείο συνάντησης, το οποίο είχε προ-συνεννοηθεί, με αποτέλεσμα να μην παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ στον 24χρονο».

Βρόντηξαν το τηλέφωνο

Οι υπόλοιποι πολίτες, πληροφορεί η Αστυνομία, αντιλαμβανόμενοι την σε βάρος τους απόπειρα εξαπάτησης, δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις αυτών και ενημέρωσαν τις Αστυνομικές Αρχές. Συνεχιζόμενης της προανάκρισης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι, με πανομοιότυπο τρόπο, είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν, την 04-09-2024 απογευματινές ώρες, 82χρονη ημεδαπή στην πόλη της Άρτας, από την οποία απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, καθώς και χρυσαφικά συνολικής αξίας περίπου 2.000 ευρώ. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης της πράξης και ένα κινητό τηλέφωνο με μία κάρτα sim.

Exit mobile version