Κοσμικός γάμος στις 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

LIFESTYLE

Κοσμικός γάμος στις 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ γάμος: Όλες οι λεπτομέρειες

18.09.2024 | 18:58

Μετά από δύο αναβολές γάμου, η Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο αγαπημένος της Μάθιου Κουμάρ πρόκειται να παντρευτούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στη Μητρόπολη Αθηνών. Η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ο αρραβωνιαστικός της θα ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Η γαμήλια τελετή θα λάβει χώρα στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δηλαδή στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β’, Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο καθεδρικός ναός αποτελεί έμβλημα για την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά πάνω από όλα είναι και ένας σημαντικός χώρος για την τέως βασιλική οικογένεια. Το ζευγάρι επέλεξε να παντρευτεί εκεί όπου παντρεύτηκε και ο αδελφός της νύφης, Φίλιππος με τη Νίνα Φλορ, το 2021, αλλά και οι γονείς της, Κωνσταντίνος και Άννα Μαρία το 1964, πριν 60 χρόνια. Ο ιερός ναός, που βρίσκεται στην Πλάκα, έχει φιλοξενήσει και άλλους σημαντικούς βασιλικούς γάμους, όπως αυτόν του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας της Ισπανίας.

Οι λαμπεροί καλεσμένοι στον γάμο της Θεοδώρας

Ο γάμος του ζευγαριού αναμένεται να αποτελέσει αποτελεί πολύ σημαντικό γεγονός για την οικογένεια, που θα ενωθεί ξανά στην Ελλάδα με φίλους και γαλαζοαίματους απ’ όλο τον κόσμο. Μέλη της ισπανικής αλλά και της δανικής βασιλικής οικογένειας αναμένεται να δώσουν το «παρών». Είναι επίσης πολύ πιθανό να υπάρχουν μέλη των Γουίνδσορ, καθώς οι δύο οικογένειες έχουν συγγενικές σχέσεις. Η Τατιάνα Μπλάτνικ αναμένεται να παρευρεθεί κανονικά, παρά το διαζύγιό της με τον Νικόλαο, καθώς διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια και την πρώην πεθερά της, αναφέρει το Hola!

Το νυφικό της Θεοδώρας θα είναι διά χειρός Σίλιας Κριθαριώτη, μια σχεδιάστρια που αγαπά πολύ τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της. Μάλιστα, η μέλλουσα νύφη θέλει το νυφικό της να μοιάζει αρκετά με αυτό που είχε βάλει η μητέρα της, Άννα Μαρία. Η Ελληνίδα designer είχε σχεδιάσει το νυφικό της Θεοδώρας για τον γάμο που είχε αναβληθεί, ωστόσο δεν είναι γνωστό αν θα είναι το ίδιο ή κάποιο διαφορετικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλύτερος αδελφός της, Παύλος, θα είναι αυτός που θα τη συνοδεύσει στην εκκλησία, στη θέση του πατέρα τους.

Θεοδώρα Γλύξμπουργκ – Μάθιου Κουμάρ: Το προσκλητήριο του γάμου τους

Το Secret των Παραπολιτικών έφερε πριν λίγες ημέρες στο «φως» το εντυπωσιακό προσκλητήριο που επέλεξε το ζευγάρι. Το ζευγάρι δεν επέλεξε λευκό χρώμα για το προσκλητήριο του γάμου τους, όπως συνηθίζεται, αλλά ένα πιο «βασιλικό» χρώμα, το royal blue με χρυσά γράμματα, ενώ το προσκλητήριο είναι τυπωμένο τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά. «Η Α.Μ. Βασίλισσα Αννα-Μαρία και ο κύριος Σαμ Κουμάρ / η κυρία Γιολάντα Κουμάρ έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στον γάμο της Πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Μάθιου Κουμάρ / 28 Σεπτεμβρίου 2024, 17.30 / Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», αναφέρεται στο προσκλητήριο για τον επερχόμενο γάμο του ζευγαριού.

Πού θα γίνει το δείπνο καλωσορίσματος

Οι προετοιμασίες για τον γάμο της χρονιάς βρίσκονται στην τελική ευθεία. Την παραμονή του γάμου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το ζευγάρι θα παραθέσει δείπνο καλωσορίσματος με ζωντανή μουσική προς τιμήν των 250 εκλεκτών καλεσμένων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, ένα από τα ωραιότερα μουσεία του κόσμου, με τους υπέροχους κήπους του να αποτελούν μια όαση στην καρδιά της πόλης, όπως έκανε γνωστό ο προσωπικός φίλος και συγγραφέας της τέως βασιλικής οικογένειας Ανδρέας Μέγγος.

Η Θεοδώρα είχε ανακοινώσει τον αρραβώνα της με τον Μάθιου Κουμάρ τον Νοέμβριο του 2018, με μια φωτογραφία τους με φόντο το εμβληματικό σκηνικό του Tower Bridge στο Λονδίνο. Αρχικά σχεδίαζαν να παντρευτούν το 2020, αλλά το ζευγάρι αντιμετώπισε απρόβλεπτες αναβολές λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, τα πρώτα τους σχέδια για τον γάμο τους είχαν οριστεί για τον Μάιο του 2020 στις Σπέτσες, αλλά το ξέσπασμα του COVID-19 διέκοψε τις ετοιμασίες. Παρά την ανατροπή, εκείνη τη μέρα έκαναν μια γιορτή ντυμένοι με τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας, τα γαλανόλευκα, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα με αγαπημένα πρόσωπα.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2023 είχαν στόχο να κάνουν μια τελετή στο Πόρτο Χέλι, όπως είχε ανακοινωθεί τότε από την επίσημη σελίδα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, ο θάνατος του πατέρα της Θεοδώρας τον Ιανουάριο του 2023, λίγους μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία του γάμου τους, ανέτρεψε και πάλι τα σχέδιά τους. Η οικογένεια θρήνησε τον θάνατό του σε μια ιδιωτική κηδεία, με αποτέλεσμα η Θεοδώρα και ο Μάθιου να καθυστερήσουν τον γάμο τους από σεβασμό. Η Θεοδώρα μεγάλωσε και σπούδασε στην Αγγλία, ενώ έζησε μερικά χρόνια στην Καλιφόρνια, όπου γνώρισε τον αγαπημένο της και πλέον ζουν μαζί στο Λος Άντζελες. Η 39χρονη είναι ηθοποιός και έχει εμφανιστεί στην αμερικανική σαπουνόπερα «Τόλμη και γοητεία».

Exit mobile version