Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χανιά: Στη φυλακή ο 50χρονος που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Στη φυλακή ο 50χρονος που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε

Ο 50χρονος κατηγορούμενος για το θανατηφόρο τροχαίο στις Μουρνιές το 2020 οδηγήθηκε στη φυλακή, μετά την ομόφωνη καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή έξι ετών φυλάκισης για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, που προκάλεσε τον θάνατο μιας 45χρονης γυναίκας. Η εισαγγελέας τόνισε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η κατανάλωση αλκοόλ και όχι η κατάσταση του δρόμου, όπως υποστήριξε η υπεράσπιση. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2020, όταν ο κατηγορούμενος, οδηγώντας υπό την επήρεια μέθης, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο οδηγός, ενώ η σύζυγός του, κάτοικος Χανίων, βρήκε τραγικό θάνατο.

Στα γεγονότα εκείνης της βραδιάς αναφέρθηκε ο ίδιος ο σύζυγος, ο οποίος νοσηλεύτηκε για επτά μέρες μετά το τροχαίο. Όπως είπε, επέστρεφαν από τραπέζι με την συζυγό του, στις 10 περίπου το βράδυ, κατευθυνόμενοι από την εθνική οδό, προς τα Χανιά, όταν είδε ξαφνικά μπροστά του το όχημα που κινούταν ανάποδα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει καθώς και στην διπλανή του λωρίδα υπήρχαν οχήματα. Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε. Αντίθετα, επέβαλε ποινή κάθειρξης για κακούργημα, κάνοντας λόγο για σοβαρή αμέλεια. Πρόκειται για την πρώτη απόφαση εφετείου στην Κρήτη που καταδικάζει οδηγό για τροχαίο σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις