Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

26

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ακρίτα – πλύστρα: «Τι ντροπή, αυτοί είναι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη», γράφει ο Καλπάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακρίτα – πλύστρα: «Τι ντροπή, αυτοί είναι οι υποστηρικτές του Κασσελάκη», γράφει ο Καλπάκης

Ακρίτα - πλύστρα: «Αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο»

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα για το σχόλιο που έκανε προκειμένου να δικαιολογήσει την πισίνα στο σπίτι της που η ίδια αποκάλυψε σχολιάζοντας μια δημοσκόπηση, ασκεί με ανάρτησή του στο Faceebook ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, γράφοντας, μεταξύ άλλων, «τι ντροπή». «Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει ο Στέργιος Καλπάκης.

«Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρώην εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Όλη η ανάρτηση του Στέργιου Καλπάκη για την Έλενα Ακρίτα

Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Από πού να το πιάσεις και πού να το αφήσεις. Από την αριστοκρατική αντίληψη της συμμετοχής στην πολιτική; Από το ξέπλυμα στους γόνους των μεγάλων επιχειρηματικών και πολιτικών οικογενειών της Δεξιάς και όσα έχουν κάνει σε βάρος του δημόσιου χρήματος;

kalplakis-anartisi

Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κύριου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ό,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, διότι δεν το άντεχε που οι «γιοί της πλύστρας» – σύμφωνα με τον όρο της κυρίας Ακρίτα – τόλμησαν να αμφισβητήσουν τους νόμιμους ιδιοκτήτες της χώρας. Τι ντροπή!”.

Ακρίτα κατά Ζανέτ Τσίπρα

Σε ανάρτηση της Ζανέτ Τσίπρα απάντησε με ειρωνική διάθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Επίσης η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985 ως βόθρος όμως (σηπτική δεξαμενή) για να ξέρουμε τι λέμε… και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος…» έγραφε στην ανάρτησή της η Ζανέτ Τσίπρα.

«Η Ζανέτ Τσίπρα – η κυρία που αποκαλεί «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη – μού επιτέθηκε με …περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα όταν ήρθε και μου συστήθηκε: Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε. Σκέψου όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: «Αδελφή Τσίπρα». Την κατανοώ» απάντησε η Ακρίτα.

Ακρίτα: Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτησή της για τον «γιο της πλύστρας»

Μετά τον σάλο, η Έλενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της ΚΟ, Νίκο Παππά. Η κυρία Ακρίτα, σε ανάρτησή της στο Facebook, ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της (σ.σ. για την αναφορά στον «γιο της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα) , θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ. Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν, και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:

«Παρά το γεγονός ότι ζητησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή. Ετσι προχωρώ στη ζωη. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις