Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα και πιο νόστιμα σκληρά τυριά του κόσμου έφτασαν εννέα ελληνικά προϊόντα, σύμφωνα με τον κατάλογο που έδωσε στη δημοσιότητα το Taste Atlas.
Και ενώ η παρμεζάνα δεν θα μπορούσε να λείπει από την 1η θέση της λίστας, η Γραβιέρα Νάξου κατοχυρώνει την δεύτερη θέση επάξια.
Αμέσως μετά, στην τρίτη θέση «φιγουράρει» η γραβιέρα Κρήτης.
Η λίστα με τα 50 καλύτερα σκληρά τυριά
Ακολουθεί στην 7η θέση η κεφαλογραβιέρα, στην 8η το Σαν Μιχάλη (από τη Σύρο), στην 9η η γραβιέρα Αγράφων, στην 13η το κεφαλοτύρι, στην 14η το μετσοβόνε, στην 17η το λαδοτύρι Μυτιλήνης.
Στην 43η θέση βρίσκεται το Μελίχλωρο (από τη Λήμνο) ενώ στην 64η βρίσκεται το ξινότυρο Μυκόνου.