Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Mega Metron Analysis: Εκπλήξεις και ανατροπές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Mega Metron Analysis: Εκπλήξεις και ανατροπές

Ανατροπές στη δημοσκόπηση της Metron: Ανεβαίνει η ΝΔ, κατρακυλά ο ΣΥΡΙΖΑ -Μάχη Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Δούκα

Εκπλήξεις και ανατροπές περιέχει η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, καθώς η ΝΔ αυξάνει τα ποσοστά της, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποχωρούν. Στην πανελλαδική έρευνα, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να αυξάνει τα ποσοστά της σχεδόν κατά μισή μονάδα. Η άνοδος αυτή φαίνεται ότι επηρεάζει τα κόμματα της Κεντροαριστεράς καθώς το μεν ΠΑΣΟΚ υποχωρεί ελάχιστα, αλλά παγιώνει την δεύτερη θέση καθαρά, ο δε ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την κάθετη πτώση του, χάνοντας 0,7 μονάδες, παραμένοντας πέμπτο κόμμα. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα ευρήματα για τις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ.

Metron: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2% (έναντι 29,8% από την προηγούμενη μέτρηση), το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα με 15,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει κι άλλο, από 9,5% στο 8,8%. Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 10,6% και τέταρτη η Λύση που υποχωρεί στο 9% χάνοντας μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα.

Metron: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η σειρά δεν αλλάζει, παρά μόνο τα ποσοστά. Έτσι, η ΝΔ κινείται στο 23%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,8%, το ΚΚΕ στο 8,1%, η Λύση στο 6,9% ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,7%.

Στην έρευνα της Metron Analysis, το 53% των ψηφοφόρων που ανήκουν στα όρια της εκλογικής του επιρροής δηλώνουν ότι σίγουρα δεν θα πάνε κατά 53%, μάλλον δεν θα πάει δηλώνει το 15%, πιθανόν να πάω απαντά το 17%, σίγουρα θα πάω λέει το 125. Στο ίδιο κοινό, τα όρια εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ (περίπου 45% του συνολικού ποσοστού), γίνεται μάχη τριών υποψηφίων για την πρώτη θέση. Προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23%, από κοντά ο Χάρης Δούκας με 22%, στο 13% ο Παύλος Γερουλάνος, στο 4% η Ν. Γιαννακοπούλου και 3% ο Μιχ. Κατρίνης.

Στο ποσοστό όσων δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ ή είναι αναποφάσιστοι, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 42%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23%, τρίτη η Αννα Διαμαντοπούλου με 16%, τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 9% και ακολουθούν Κατρίνης και Γιαννακοπούλου, από 2%. Τέλος, σε όσους θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να ψηφίσουν, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι και πάλι πρώτος με 31%, η Άννα Διαμαντοπούλου στο 24%, ο Χάρης Δούκας με 22%, ο Παύλος Γερουλάνος με 12% και από 3% οι Μιχ. Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στα σενάρια του β’ γύρου, ο Νίκος Ανδρουλάκης κερδίζει τον Χάρη Δούκα με 48%-37%. Στο δίδυμο με Διαμαντοπούλου, ο Ν. Ανδρουλάκης κερδίζει με 46%-39%, ενώ σε περίπτωση αντιπαράθεσης με Γερουλάνο έρχεται πρώτος με ποσοστό 44%-39%. Σε περίπτωση διδύμου Διαμαντοπούλου-Δούκας, ο δήμαρχος Αθηναίων κερδίζει με 42% έναντι 41% ενώ ο Χάρης Δούκας κερδίζει και με τον Παύλο Γερουλάνο στον β’ γύρο με ποσοστό 42% έναντι 39%.

Metron: Παράσταση νίκης για το ΠΑΣΟΚ

Στην παράσταση νίκης για τις εσωκομματικές εκλογές, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι πρώτος καθαρά με 43%, ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 27% και πολύ πιο πίσω η Α. Διαμαντοπούλου με 10%, ο Π. Γερουλάνος με 5%, η Ν. Γιαννακοπούλου με 2% και ο Μ. Κατρίνης με 1%.

Metron: Ποιος κέρδισε το debate

Στο ερώτημα ποιος κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρόσφατο debate, πρώτη έρχεται η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%.

Metron: Τι πιστεύουν για αποπομπή Κασσελάκη

Στο ερώτημα για την αποπομπή Κασσελάκη το 47% του γενικού πληθυσμού απαντά ότι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση έναντι του 39% που απαντά προς τη λάθος. Στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ η εικόνα αντιστρέφεται: Το 53% δηλώνει ότι διαφωνεί έναντι 39% που συμφωνεί. Τέλος, ως προς το ενδεχόμενο επανεκλογής Κασσελάκη, το 65% του συνόλου επιθυμεί να εκλεγεί άλλος πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 48% που θέλει να εκλεγεί εκ νέου. Στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ έχουμε και πάλι αλλαγή σκηνικού, αφού το 43% επιθυμεί επανεκλογή Κασσελάκη έναντι 23% που απαντά αρνητικά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις