Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

27

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λίβανος – Ισραήλ τώρα: Εκρήξεις στη Βηρυτό, “χτύπησαν” το αρχηγείο της Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος – Ισραήλ τώρα: Εκρήξεις στη Βηρυτό, “χτύπησαν” το αρχηγείο της Χεζμπολάχ

Λίβανος - Ισραήλ τώρα: Στόχος ο Νασράλα

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε σήμερα το απόγευμα νέα πλήγματα κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο. Τα νέα πλήγματα σημειώθηκαν λίγα λεπτά μετά την ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον ΟΗΕ, σε μια επιβεβαίωση ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του ένοπλου κινήματος του Λιβάνου θα συνεχιστούν. Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε έξι κτίρια, σύμφωνα με πηγή, στη σφοδρότερη επιδρομή από τον πόλεμο του 2006. Τώρα, ελέγχει αν ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα ήταν εντός του στόχου του χτυπήματος στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, αναφέρει το ισραηλινό κανάλι 12.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντράι δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή σε νότιο προάστιο της Βηρυτού είχε στόχο το κύριο αρχηγείο της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός «πλήττει αυτή τη στιγμή (…) στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», ανακοίνωσε ο στρατός. Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al Manar μετέδωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικά διαδοχικά πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού σήμερα περίπου στις 18:30. Το Al Manar μετέδωσε ότι τέσσερα κτίρια καταστράφηκαν από τις επιδρομές. Μετέδωσε εικόνες από ένα τεράστιο κρατήρα. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούγονται πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις στην πόλη και ένα τεράστιο σύννεδο καπνού έχει υψωθεί. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

Ανακοίνωση IDF για το χτύπημα στη Βηρυτό

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανάρτησαν μια δήλωση του εκπροσώπου τους, υποναύαρχου Daniel Hagari, ο οποίος δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε ένα «χτύπημα ακριβείας» στο κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό. Ο Hagari δήλωσε ότι το κεντρικό κέντρο διοίκησης της Χεζμπολάχ ήταν ενσωματωμένο βαθιά μέσα σε αστικές περιοχές στην καρδιά της Dahiyeh, στα νότια προάστια της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Το αρχηγείο «χρησίμευε ως το επίκεντρο της τρομοκρατίας της Χεζμπολάχ», είπε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις