Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

28

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Παλαιοχριστιανός και η σύζυγός του μετά την απολογία τους
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο Παλαιοχριστιανός και η σύζυγός του μετά την απολογία τους

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογενείας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι οι γονείς δεν «άρπαξαν το βρέφος, καθώς τους ανήκει»

Ελεύθεροι αφέθηκαν ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, η σύζυγός του και η μεγάλη τους κόρη που νωρίτερα είχαν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν. Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογενείας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, δήλωσε ότι οι γονείς δεν «άρπαξαν το βρέφος, καθώς τους ανήκει». «Είναι δικό τους το παιδί. Αυτό που προκαλεί μεγάλη αίσθηση είναι ότι επί επτά ώρες τα ανήλικα τέκνα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών ταλαιπωρούνταν στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης ανάμεσα σε ανθρώπους οι οποίοι ήταν ασθενείς, κρατούμενοι και δεν είχαν τα απαραίτητα που πρέπει τα ανήλικα τέκνα να έχουν. Την υγειονομική περίθαλψη αλλά και την τροφή» τόνισε, μεταξύ άλλων, μπροστά στις κάμερες ο δικηγόρος. «Η οικογένεια των Παλαιοχριστιανών είναι καθόλα νόμιμη, τους έχει παραχωρηθεί σπίτι στα νότια προάστια. Είναι μία επταμελής οικογένεια που ταλαιπωρείται από τις λανθασμένες αποφάσεις κάποιων αρμοδίων στη δικαιοσύνη» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στο σπίτι, όπου έγινε η έφοδος και η σύλληψη, ο κ.Θεοδωρόπουλος δήλωσε: «ήταν προσωρινά μία οικία που είχαν δηλώσει ότι θα μένουν με τα τέκνα τους. Το σπίτι δεν είναι σε βουνό. Να ξέχασετε πλέον ότι ο Μανώλης ο Παλαιοχριστιανός κατοικεί σε βουνό κι είναι ακατάλληλες οι συνθήκες για να ζήσουν τα παιδιά του. Είναι σε σπίτι που μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του». Στον Εισαγγελέα για να απολογηθούν, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου ο παλαιοχριστιανός, η σύζυγός του και η μεγάλη τους κόρη. Ο Καλαϊτζιδάκης και η σύζυγός του, κατηγορούνται για την αρπαγή του νεογέννητου κοριτσιού τους από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Στον Εισαγγελέα ο Παλαιοχριστιανός, με τη σύζυγό του και τη μεγάλη του κόρη

Το νεογνό παρέμενε στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, καθώς ο κοινωνικός λειτουργός είχε κρίνει ακατάλληλο το περιβάλλον διαβίωσης της οικογένειας και είχε απαγορεύσει να δοθεί στους γονείς. Το βρέφος επρόκειτο να μεταφερθεί στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», πράγμα που γνώριζαν οι γονείς. Η μητέρα του, η οποία και η ίδια είχε εξαφανιστεί, ερχόταν καθημερινά σε επαφή με το κοριτσάκι, αφού το θήλαζε. Επειδή ήταν γνωστό ότι το βρέφος θα μεταφερόταν, υπήρχαν υπάλληλοι σεκιούριτι στον όροφο των νεογνών, ωστόσο, ο πατέρας κατάφερε να αρπάξει το παιδί και να φύγει τρέχοντας. Πριν από λίγες μέρες, ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είχε υποστηρίξει ότι νόμιμα έδρασε για την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού του από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Όπως είχε πει στον ΑΝΤ1 δεν του έχει επιβληθεί καμία νομική ενέργεια που να απαγορεύει όσα έκανε.

«Όλα όσα γράφονται ότι καταζητούμαι μετά την αφαίρεση του παιδιού είναι ψέματα. Μόλις μίλησα με την αξιωματικό υπηρεσίας της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πλατείας Συντάγματος και με διαβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στο νοσοκομείο, εξάλλου, ουδέποτε “εισέβαλα” όπως λένε. Κλήθηκα φανερά, για ζήτημα υγείας του παιδιού, από την διευθύντρια της Πνευμονολογικής Κλινικής, και πήγα κανονικά σε ώρες επισκεπτηρίου και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πράξη με την οποία, ούτε να μου αφαιρείται η γονική μέριμνα ή η επιμέλεια, ούτε να μου απαγορεύεται η προσέγγιση του παιδιού» ειχε πει ειδικότερα ο Καλαϊτζιδάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις