Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

29

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ισραήλ – Υεμένη: Αεροπορική επίθεση σε λιμάνι και υποδομές των Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ – Υεμένη: Αεροπορική επίθεση σε λιμάνι και υποδομές των Χούθι

Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επιθέσεις εναντίον στόχων των Χούθι στην Υεμένη.Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι επιτέθηκε σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη, μεταξύ των οποίων ένα εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας και ένα θαλάσσιο λιμάνι που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή πετρελαίου. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε επίσης ότι οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης. Οι IDF επιβεβαιώνουν την εξαπόλυση επιδρομών στο λιμάνι που ελέγχεται από τους Χούθι καθώς και σε εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας στην Υεμένη. Σύμφωνα με τον στρατό, δεκάδες αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ανεφοδιαστικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών, συμμετείχαν στα πλήγματα σε απόσταση περίπου 1.800 χιλιομέτρων από το Ισραήλ.

Τα πλήγματα είχαν ως στόχο εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από το καθεστώς των Χούθι για στρατιωτικούς σκοπούς στη Χοντέιντα και στο κοντινό λιμάνι Ρας Ισα στη δυτική Υεμένη, αναφέρουν οι IDF. «Οι IDF επιτέθηκαν σε μονάδες παραγωγής ενέργειας και σε ένα λιμάνι, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή πετρελαίου. Μέσω των στοχευμένων υποδομών και λιμανιών, το καθεστώς των Χούθι μεταφέρει ιρανικά όπλα στην περιοχή και προμήθειες για στρατιωτικούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου», αναφέρει ανακοίνωση. Οι IDF δήλωσαν ότι τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων τριών αυτόν τον μήνα. Οι Χούθι αποτελούν μέρος μιας περιφερειακής συμμαχίας που έχει συγκροτήσει το Ιράν, στην οποία συμμετέχουν επίσης η Χαμάς και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, υπενθυμίζει το SkyNews.

Κυβερνούν τμήματα της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά. Οι Χούθι έχουν κατηγορήσει το Ισραήλ για την αστάθεια στη Μέση Ανατολή, λέγοντας ότι ο «κύκλος των συγκρούσεων» στην περιοχή οφείλεται στα «συνεχή εγκλήματά» του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις