Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

30

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιδιοκτήτης επιχείρησης τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας πίσω από κλοπή “μαμούθ”
ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιοκτήτης επιχείρησης τοποθέτησης συστημάτων ασφαλείας πίσω από κλοπή “μαμούθ”

Συνελήφθη και ο φυσικός αυτουργός

Απίστευτο. Ιδιοκτήτης επιχείρησης καμερών και άλλων συστημάτων ασφαλείας κτιρίων σε περιοχή της Ηπείρου, συνελήφθη από την αστυνομία ως ηθικός αυτουργός διάρρηξης με κλοπή ποσού –μαμούθ, το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 650.000 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Τμήμα ασφάλειας της Πρέβεζας, ερευνώντας τη μεγάλη διάρρηξη σε κατοικία επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, οι αστυνομικοί έφθασαν στον άνθρωπο που έδωσε τις κρίσιμες πληροφορίες για τα συστήματα ασφαλείας της οικίας, αφού εκείνος τα είχε…τοποθετήσει, αλλά και στον φυσικό αυτουργό. Πρόκειται για ομογενή, από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με πλούσιο ποινικό παρελθόν σε ληστρικές εισβολές και ο οποίος ανέλαβε να πραγματοποιήσει την διάρρηξη στην οικία του επιχειρηματία, βάσει των οδηγιών για την εξουδετέρωση των μέσων ασφαλείας από τον ηθικό αυτουργό!

Η διάρρηξη με τη «λεία» μαμούθ, που περιλάμβανε την αρπαγή δύο χρηματοκιβωτίων και την παραβίαση ενός τρίτου επί τόπου, είχε αποφέρει στους δράστες 650.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα την αξία των οποίων δεν μπορούσε να προσδιορίσει το ζεύγος των επιχειρηματιών. Η εισβολή έγινε Φεβρουάριο μήνα όταν το ανδρόγυνο έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Διαπίστωσαν τι συνέβη όταν επέστρεψαν. Για την υπόθεση, λέει η Αστυνομία, είχαν εκδοθεί από τον ανακριτή με βάση τα στοιχεία εντάλματα σύλληψης τα οποία εκτελέστηκαν με συλλήψεις στην Πρέβεζα και στην Αττική.

Κρίσιμες πληροφορίες

«Ειδικότερα», τονίζει η Αστυνομία  στην επίσημη ανακοίνωσή της «από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ένας εκ των συλληφθέντων, κατέχοντας κρίσιμες πληροφορίες, ενώθηκε με τον συγκατηγορούμενό του με σκοπό την τέλεση της κλοπής. Ο τελευταίος, από κοινού με άγνωστο συνεργό τους, διέρρηξαν κατοικία, κατά τη διάρκεια απουσίας των ενοίκων στο εξωτερικό, από όπου αφαίρεσαν από τρία συνολικά χρηματοκιβώτια μεγάλο χρηματικό ποσό και τιμαλφή».

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

12  κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες SIM, 3 συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, τηλεσκοπική σκάλα αλουμινίου και ρουχισμός, που χρησιμοποιήθηκαν από τον δεύτερο ημεδαπό στην τέλεση της κλοπής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις