Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

30

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλητικές αναρτήσεις στο TikTok
ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Εισαγγελική παρέμβαση για τις απειλητικές αναρτήσεις στο TikTok

Τα social media έχουν κατακλυστεί με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των φερόμενων δραστριών της επίθεσης προκειμένου να τις εντοπίσουν

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για αναρτήσεις στο TikTok με απειλητικές αναφορές στο περιστατικό ξυλοδαρμού της 14χρονης στη Γλυφάδα από συνομήλικες της διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών.

Βία ανηλίκων: Πιο αυστηρές οι ποινές για τους γονείς των παραβατών – Όλες οι αλλαγές

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αφορά αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, όπως: Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Τόσο τα βίντεο όσο και οι διάλογοι που έχουν δημοσιοποιηθεί στα social media σχετικά με τον ξυλοδαρμό της ανήλικης στο κέντρο της Γλυφάδας το προηγούμενο Σάββατο, οδήγησαν τη Δίωξη να παρέμβει. Όπως υποστηρίζει η ΕΛΑΣ, τα βίντεο από την επίθεση παραβιάζουν τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων και έχουν περιεχόμενο που ενθαρρύνει πράξεις βίας.

Αυτεπάγγελτη έρευνα

Ήδη έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για την ταυτοποίηση των ατόμων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό, αλλά και για την αποκάλυψη των στοιχείων των διαχειριστών των προφίλ που σχετίζονται με τις αναρτήσεις που έχουν κατακλύσει τα social media. Σημειώνεται πως έχουν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες των 14χρονων κοριτσιών που φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην επίθεση, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων αλλά και τα σχολεία που φοιτούν, για να τις εντοπίσουν αυτόκλητοι «εκδικητές». Τα ευρήματα της έρευνας θα διαβιβαστούν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ενημέρωσης της. Ο πατέρας της 14χρονης σχολίασε το ανησυχητικό φαινόμενο με τα καλέσματα που πραγματοποιούνται μέσω των social media, για να επιτεθούν άγνωστοι στις δράστιδες του περιστατικού, ξεκαθαρίζοντας πως στην βία δεν απαντάμε με βία και ο εκφοβισμός δεν θα λυθεί με εκφοβισμό.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις