Ξυλόκαστρο φωτιά νεκροί: Πατέρας 3 παιδιών ο ένας, περίμενε τρίτο παιδί ο άλλο

ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλόκαστρο φωτιά νεκροί: Πατέρας 3 παιδιών ο ένας, περίμενε τρίτο παιδί ο άλλο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ξυλόκαστρο φωτιά νεκροί: Συγκλονίζει η αδελφή του

30.09.2024 | 15:33

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Μιλώντας στο Action 24, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσος Γκιολής, αφού ξεκαθάρισε ότι τα δύο θύματα, ηλικίας 35 και 40 ετών, δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες, ενημέρωσε πως ήταν οικογενειάρχες. Ο ένας ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο άλλος είχε δύο παιδιά και με τη σύζυγό του περίμεναν σε λίγους μήνες το τρίτο. Ο κ. Γκιολής έκανε λόγο για «δύο εκλεκτούς συμπολίτες, ξεχωριστά παιδιά».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τους θανάτους στο Ξυλόκαστρο: Τραγικό γεγονός

Στην εκπομπή μίλησε και δημοσιογράφος του Κorinthos TV. Όπως μετέδωσε, η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν οι δύο άνδρες πήγαν να βοηθήσουν κατοίκους της περιοχής και δικούς τους ανθρώπους. «Πήγαν με μηχανές, δεν επέστρεψαν, και οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν κάποια στιγμή την Πυροσβεστική». Σήμερα, τελικά, οι σοροί τους βρέθηκαν σε σημείο παράλληλα με τον δρόμο. Σε παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός μίλησε για «τραγικό γεγονός». «Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα και όλοι να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε. Έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα και ενημέρωσε ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αδελφή θύματος: Μιλάμε για ξεκλήρισμα

Η αδελφή ενός από τα δύο θύματα μίλησε, εμφανώς συντετριμμένη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την τραγωδία. «Αυτό που συνέβη δεν αντέχεται, γιατί εδώ μιλάμε για ξεκλήρισμα. Τι να σας πω, δεν φεύγεις και αφήνεις πίσω σου τρία μωρά παιδιά» είπε. Σχετικά με το πώς έγινε το περιστατικό, η αδελφή του ενός θύματος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά τούς περικύκλωσε, το πυροσβεστικό όχημα έφυγε μαζί με δύο άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, τον πρόεδρο και ένα άλλο παιδί εδώ από το χωριό. Τους είπανε, απ’ ό,τι μας μετέφεραν, να φύγουν από το σημείο, όμως αυτοί είπαν “όχι”, και έμειναν. Ήταν με δύο μηχανάκια και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο, και μετά έμειναν με ένα, κι αυτό κάηκε».

Όσον αφορά τη φωτιά, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν υποδομές και σωστός συντονισμός και ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ώστε να βοηθήσουν στη φωτιά που έκαιγε το χωριό, αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. «Χάθηκαν δύο άνθρωποι, δεν χάθηκαν δυο ζώα. Η γυναίκα του άλλου θύματος θα γεννήσει σε 20 ημέρες. Δεν ήταν επαρκής η κινητοποίηση που έγινε. Από τις 9μισι με 10 το βράδυ ήταν αγνοούμενοι», επισήμανε η αδελφή του ενός από τα θύματα και συνέχισε: «Από τις 9μισι που αγνοούνταν μέχρι τις 5 το πρωί δεν είχαν έρθει καν για να τους αναζητήσουν οι Αρχές».

H τελευταία ενημέρωση για τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο

Η τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν αυτή την ώρα 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για τον συντονισμό τους.

 

Ετικέτες
Exit mobile version