Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

30

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζευγάρι ληστών πήρε τη… θέση διδύμου που λήστευε και συνέχισε το έργο!
ΕΛΛΑΔΑ

Ζευγάρι ληστών πήρε τη… θέση διδύμου που λήστευε και συνέχισε το έργο!

Απίστευτη υπόθεση

Ένα ζευγάρι ληστών ήρθε να καλύψει το «κενό» (!) που άφησε στο χώρο της εγκληματικής δραστηριότητας, η εξάρθρωση ενός άλλου διδύμου, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε καταστήματα στον Πειραιά!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όταν από το πρώτο δίδυμο των ληστών συνελήφθη ο ένας δράστης – στις 18 Αυγούστου – και εξιχνιάστηκαν οκτώ ληστείες σε βάρος εργαζομένων στον Πειραιά, όλα δείχνουν ότι πήρε τη… σκυτάλη το ζευγάρι που συνέχισε με τους ίδιους στόχους. Όμως, όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί ειδικής ομάδας της Ασφάλειας Πειραιά κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν 34χρονο αλλοδαπό και 43χρονη Ελληνίδα, μέλη εγκληματικής ομάδας που κατηγορούνται για ληστείες κατ’ επάγγελμα, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και τρίτος συνεργός τους.

Από τον Αύγουστο 

«Στο πλαίσιο διερεύνησης», αναφέρουν οι αστυνομικοί «καταγεγραμμένων ληστειών, υπό την απειλή μαχαιριού, σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Δρούσαν ανά δυάδα 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι δρούσαν κυρίως σε δυάδα, με διακριτούς και εναλλασσόμενους ρόλους, κινούμενοι με αυτοκίνητο. Αφού επέλεγαν τα καταστήματα- στόχους τους, σε χρονικά διαστήματα κατά τα οποία να μην βρίσκονται πελάτες στο εσωτερικό τους, εισέρχονταν σε αυτά και με την απειλή μαχαιριού αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και διέφευγαν». Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 4 περιπτώσεις ληστειών και κλοπή, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζεται. Σημειώνεται, καταλήγει η Αστυνομία, ότι ο 34χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Και ενώ το ζευγάρι των συλληφθέντων οδηγείται στον εισαγγελέα, σε φόβο και τρόμο για εργαζόμενους τις νύχτες κι ως τα ξημερώματα, σε περίπτερα και καταστήματα περιοχών του Πειραιά, είχε εξελιχθεί, όπως προαναφέρθηκε, ένα άλλο δίδυμο ληστών από τον Ιούλιο. «Για τον εντοπισμό των ληστών», έγραφε το Alphafreepress, στις 19 Αυγούστου, «που δρούσαν με συγκεκριμένο σχέδιο, φθάνοντας στα καταστήματα πάνω σε μοτοσικλέτα, συστήθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά ειδική ομάδα αστυνομικών. Εν τέλει εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο του διδύμου. Πρόκειται για 35χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία.

Μετά τα μεσάνυχτα

Κατά τη χαρτογράφηση της εγκληματικής τους δράσης, προέκυψε ότι κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, ο κατηγορούμενος από κοινού με συνεργό του, κινούμενοι με μοτοσυκλέτα, αφού εντόπιζαν τα καταστήματα-στόχους τους, ο συνοδηγός αποβιβαζόταν από τη μοτοσυκλέτα, εισερχόταν σε αυτά και με την απειλή αεροβόλου, σε βάρος των υπαλλήλων, αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη και κουκούλες, προκειμένου να δυσχεράνουν την ταυτοποίησή τους.

Έπειτα από αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού συνελήφθη ο 35χρονος και βρέθηκαν: Το αεροβόλο πιστόλι, που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, μεταλλικές αμπούλες αερίου, 2.147 μεταλλικά σφαιρίδια και ρουχισμός που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων». Εξιχνιάστηκαν 8 ληστείες σε περίπτερα και διανεκτερεύοντα καταστήματα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις