Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

30

Σεπτεμβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Νέο δημοτικό ιατρείο Θεσσαλονίκη: Δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε εκατοντάδες πολίτες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο δημοτικό ιατρείο Θεσσαλονίκη: Δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη σε εκατοντάδες πολίτες

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια

Εγκαινιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/09), από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, ένα ακόμη δημοτικό ιατρείο, το τρίτο κατά σειρά. Ο κ. Αγγελούδης μίλησε για την «υποχρέωσή» να τηρήσει όλες τις υποσχέσεις ειδικά στο κομμάτι της υγείας. Δεν παρέλειψε την αναφορά και στα καινούργια πολυιατρεία που θα ανοίξουν αλλά και τα ήδη υπάρχοντα που θα εξοπλιστούν κατάλληλα. Το νέο δημοτικό ιατρείο θα στεγάζεται στο κτήριο του 7ου Παραρτήματος των ΚΑΠΗ Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στην οδό Ακροπόλεως που ανήκει στη Γ’ Δημοτική κοινότητα. Στόχος είναι να ενισχύσει το πλέγμα των κοινωνικών δομών του Δήμου, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όπως κλινική εξέταση, συνταγογράφηση, υπερηχοτομογραφία.

Γεωργιάδης: Αμερικανός τουρίστας εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ με το ΕΣΥ, που αποφάσισε να μετακομίσει στην Ελλάδα

Όπως ανέφερε χαριτολογώντας ο στενός του συνεργάτης και αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, “μας απειλούσε στο γραφείο, είχε βάλει χρονικό όριο έναν χρόνο για το πρώτο ιατρείο, και εμείς κάναμε τρία”, “θα μας απέλυε”. Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται σε κατοίκους ή δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι η/και δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης με σκοπό την βοήθεια και την διευκόλυνση τους, στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας που πολλοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση σε όλους τους τομείς. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο καινούργιο πολυιατρείο όπως το χαρακτήρισε, που θα γίνει στο β’ δημοτικό διαμέρισμα και σε συνεργασία με τους Γιατρούς του κόσμου. Όπως είπε ο κ. Αγγελούδης, υπάρχει μεγάλο ποσοστό της τρίτης ηλικίας που έχει την ανάγκη από ένα εξελιγμένο πολυιατρείο στην «γειτονιά» τους. Επίσης, άμεσα αναμένεται να εγκαινιαστεί και ένα ακόμα Δημοτικό ιατρείο, με τα συγκεκριμένα έργα, όπως όλα δείχνουν να είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις