Ερντογάν για Ισραήλ: “Ένα κοπάδι δολοφόνων”

ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν για Ισραήλ: “Ένα κοπάδι δολοφόνων”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ερντογάν για Ισραήλ: Επανέλαβε πως το Ισραήλ «διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο»

01.10.2024 | 17:21

Την εκτίμηση πως η «Τουρκία, η πατρίδα μας θα είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ, μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο» εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, σε ομιλία του στο κοινοβούλιο. «Το Ισραήλ, ενώ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και τρομοκρατικές επιθέσεις στον Λίβανο, προκαλεί με κάθε τρόπο» ανέφερε αρχικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την εκκένωση 20 πόλεων στο νότιο Λίβανο ζήτησε το Ισραήλ -«Ορίστε τι βρήκαμε», λένε οι ΙDF

Και συνέχισε: «Μετά την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, ο τόπος τον οποίο η ισραηλινή κυβέρνηση, ενεργώντας με την αυταπάτη για τη Γη της Επαγγελίας, θα βάλει στο στόχαστρό της θα είναι η πατρίδα μας. Η τρομοκρατία και η επιθετικότητα είναι ακριβώς δίπλα μας. Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ένα κράτος που διέπεται από τον νόμο, αλλά ένα κοπάδι δολοφόνων που τρέφονται με αίμα και ευδοκιμούν».

«Η ισραηλινή επιθετικότητα στρέφεται και προς την Τουρκία. Θα σταθούμε ενάντια σε αυτήν την κρατική τρομοκρατία με κάθε μέσο που διαθέτουμε, για χάρη της πατρίδας μας, του έθνους μας και της ανεξαρτησίας μας» συνέχισε. «Προειδοποιώ πολύ ξεκάθαρα το Ισραήλ, ότι τα αποτελέσματα της χερσαίας επιχείρησης κατά του Λιβάνου δεν θα είναι παρόμοια με τις προηγούμενες φορές» δήλωσε. Και κατέληξε: «Ενώ το παγκόσμιο σύστημα κλονίζεται ριζικά, εμείς πορευόμαστε με αξιοπρέπεια, κοινή λογική και συμβιβασμό».

Exit mobile version