Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

01

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λατινοπούλου για Τούνη: «Είναι λάθος να ανεβαίνει η τουρκική σημαία από μία πετυχημένη μητέρα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λατινοπούλου για Τούνη: «Είναι λάθος να ανεβαίνει η τουρκική σημαία από μία πετυχημένη μητέρα»

Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση της Ιωάννας Τούνη με την τουρκική σημαία, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Καππαδοκία με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον γιο τους. Η Ευρωβουλευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου έκανε τη δική της τοποθέτηση στο TLIFE. Όπως επισημαίνει η πολιτικός, είναι λάθος να αναρτάται η τουρκική σημαία από μία νέα μητέρα και επιτυχημένη γυναίκα στον χώρο της, η οποία μπορεί να επηρεάσει το κοινό της νέας γενιάς.

«Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, με την Τουρκία να κάνει παραβιάσεις, να απειλεί τη χώρα μας και το χειρότερο να σχεδιάζει και να διδάσκει «γαλάζιες πατρίδες» παραχαράσσοντας την ιστορία και τα θαλάσσια σύνορά μας είναι λάθος να ανεβαίνει η τουρκική σημαία από μια νέα, μητέρα, πετυχημένη γυναίκα στο χώρο της που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη και ιδιαίτερα της νέας γενιάς» αναφέρει σε δήλωσή της στο TLIFE η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσεις

Στην Καππαδοκία ταξίδεψε αυτό το Σαββατοκύριακο η Ιωάννα Τούνη με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον γιο τους, Πάρη. Όπως σε κάθε της ταξίδι η Influencer μοιράστηκε αρκετές φωτογραφίες από τα τοπία που επισκέφτηκε.

Ωστόσο σε μια ανάρτησή της – ανάμεσα σε άλλες φωτογραφίες δικές της και του γιου της – επέλεξε να ανεβάσει και την τουρκική σημαία.Η κίνησή της αυτή προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις. Οι διαδικτυακοί της φίλοι δεν δίστασαν να την αποδοκιμάσουν στα σχόλια που ως Ελληνίδα δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τη σημαία της Τουρκίας.

Μαυρίκιος Μαυρικίου: «Εμείς τη βλέπουμε στους εφιάλτες μας»

Με σύνδεση μέσω Skype βγήκε στο Πρωινό ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Ο γνωστός καλλιτέχνης μίλησε αποκλειστικά για τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, λόγω της ανάρτησης που έκανε με την τουρκική σημαία. «Αυτό το θέμα συζητιέται εδώ στη Λευκωσία από το πρωί κι έχει ενοχλήσει πολύ κόσμο. Θέλω να σας πω ότι μπορεί κάποιοι να μην αντιμετωπίζουν την τουρκική σημαία, έτσι όπως την αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι οι οποίοι κοιμούνται και ξυπνούν με αυτήν την εικόνα. Έχουν φροντίσει να φωταγωγήσουν αυτή τη σημαία από το 2003 και να τη βλέπουμε πρωί, μεσημέρι, βράδυ και στον ύπνο μας, στους εφιάλτες μας», είπε αρχικά ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου είπε στη συνέχεια: «Να σας πω, ότι όλοι αυτοί οι Κύπριοι που σχολίασαν αρνητικά την ανάρτηση, το έκαναν γιατί είτε έχασαν ανθρώπους στον πόλεμο, είτε γιατί οι γονείς τους κουβαλάνε σφαίρες στο κορμί τους. Οπότε θέλω να τους δικαιολογήσετε και να μην τους κατακρίνετε». Κλείνοντας, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου ανέφερε: «Όταν είσαι η Ιωάννα Τούνη και ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί αυτό, πρέπει να προσέχεις τι δημοσιεύεις… Εγώ έχω 70 χιλιάδες followers και προσέχω πάρα πολύ».

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Η στήριξη στην Ιωάννα Τούνη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη μίλησε σήμερα (1/10) στην εκπομπή της Ελένης Τσολάκη και στήριξε δημόσια την καλή της φίλη. «Δεν τους πείραξε η τουρκική σημαία. Τους πείραξε η Ιωάννα για ακόμη μία φορά, επειδή μπορεί να ταξιδεύει, ζει, αναπνέει και είναι πετυχημένη. Η ιταλική και η γερμανική σημαία δεν τους ενοχλεί;».

«Καταλαβαίνω από κάποιους ανθρώπους που έχασαν τους προγόνους τους, τα σπίτια τους, τη ζωή τους, να μην αντέχουν να βλέπουν την τουρκική σημαία. Το 1974 είναι πολύ κοντινό παρελθόν και οι πληγές τους είναι ακόμα ανοιχτές. Αλλά δεν φταίει η Ιωάννα γι’ αυτό».«Εάν τους ενοχλεί τόσο πολύ, υπάρχει ένα κουμπί που λέγεται unfollow. Είναι καλή όταν μοιράζει δώρα σαν τον Άγιο Βασίλη, αλλά όταν ζει και περνάει ωραία, τους ενοχλεί. Είναι ένα παιδί ορφανό και έχει παλέψει για να έχει ό,τι έχει σήμερα. Είναι άδικο αυτό το πράγμα που γίνεται συνέχεια!», τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις