Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

02

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζέττα Μακρή για παραβατικότητα ανηλίκων: Τα περιστατικά είναι λιγότερα, αλλά πολύ πιο βίαια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζέττα Μακρή για παραβατικότητα ανηλίκων: Τα περιστατικά είναι λιγότερα, αλλά πολύ πιο βίαια

«Μέχρι το 2020 υπήρχαν στα σχολεία 200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί και έχουμε φτάσει πάνω 3.300"

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε στο πρόβλημα της βίας των ανηλίκων και στα περιστατικά που σημειώνονται μέσα στα σχολεία. Αναφερόμενη στους τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων από πλευράς του υπουργείου, η κ. Μακρή είπε: «Μέχρι το 2020 υπήρχαν στα σχολεία 200 ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί και έχουμε φτάσει πάνω 3.300. Έχουν διοριστεί πάνω από 700 και επίκειται η πρόσληψη ακόμα 1.000». Τόνισε επίσης πως «οι εκπαιδευτικοί μας είναι επιμορφωμένοι σχετικά και στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πλήρως επαρκείς για να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις και προβλήματα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι βοηθητικά προς την οικογένεια, η οποία παίζει τον κύριο ρόλο».

«Όταν είχαμε παρουσιάσει μαζί με τον πρωθυπουργό, την πλατφόρμα e-bullying στη Θεσσαλονίκη, ο διευθυντής του σχολείου μάς είχε πει ότι στο δικό του σχολείο δεν υπήρχαν προβλήματα με παραβατικές συμπεριφορές, γιατί υπάρχει άριστη συνεργασία των γονιών με τους εκπαιδευτικούς», ανέφερε στη συνέχεια. «Τα περιστατικά στα σχολεία είναι λιγότερα σήμερα, αλλά είναι πολύ πιο βίαια», υπογράμμισε η κυρία Μακρή, η οποία τάχθηκε υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών τόσο για τα παιδιά όσο και για τους κηδεμόνες τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις