Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

02

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φρικτός ο απολογισμός των τροχαίων στην Αττική και τον Σεπτέμβριο
ΕΛΛΑΔΑ

Φρικτός ο απολογισμός των τροχαίων στην Αττική και τον Σεπτέμβριο

15 νεκροί, 14 βαριά και 571 ελαφρά τραυματίες.

Ματωμένος ο Αύγουστος στην «άδεια» Αττική, ματωμένος κι ο Σεπτέμβριος, μετά την επιστροφή των εξοδούχων, στην πρωτεύουσα. Στις 30 ημέρες του πρώτου μήνα του φθινοπώρου, ο απολογισμός των τροχαίων δυστυχημάτων στο οδικό δίκτυο του Λεκανοπεδίου, είναι και πάλι φρικτός. Σε 14 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν, 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Καταγράφηκαν ακόμη 13 σοβαρά τροχαία, απ’ όπου ανασύρθηκαν 14 βαριά τραυματίες. Και 494 ελαφρά με 571 ελαφρά τραυματίες. Τα θύματα των τροχαίων του Σεπτεμβρίου προστίθενται σ αυτά του Αυγούστου, που ήταν 14 νεκροί, 17 βαριά τραυματίες και 421 ελαφρά.

 

Που σημαίνει ότι βάσει των επίσημων στοιχείων της Τροχαίας, τους δύο τελευταίους μήνες, έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι, 31 τραυματίστηκαν βαριά, προσπαθώντας να ξεπεράσουν τον εφιάλτη και 915 ελαφρά, αντιμετωπίζοντας πάντως προβλήματα. Γνωστοποιώντας τα σχετικά στοιχεία από το «μέτωπο της ασφάλτου», για τον Σεπτέμβριο, η Τροχαία αναφέρει ότι βεβαίωσε 28.928 παραβάσεις από τις οποίες 1.195 σε βαθμό πλημμελήματος, οδηγήθηκαν δηλαδή στις δικαστικές αίθουσες οι παραβάτες.

 

Μέθη «κόκκινο», ταχύτητα, κινητά

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 876 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι –69- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
  • 588 παραβάσεις ορίου ταχύτητας.
  • 307 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
  • 461 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου.
  • 037 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας.
  • 919 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
  • 123 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Τα αίτια του δράματος

«Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών», πληροφορεί η Τροχαία Αττικής, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Οι αστυνομικοί της Τροχαίας, στέκονται και σε ένα συμβάν, ακραίας αντίδρασης οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε στην αττική Οδό να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ και να…εξυβρίζει τους τροχονόμους, που τον σταμάτησαν!  Προσθέτει ακόμη ότι στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων. «Συνελήφθη», αναφέρεται «από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού μεσημβρινές ώρες, 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε από αλκοολομέτρηση ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου επιτέθηκε με ύβρεις και απειλές εναντίον των αστυνομικών, κινούμενος απειλητικά εναντίον τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης.

Τηρήστε τους κανόνες

Η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων», καταλήγει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις