Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

03

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδείες Ξυλόκαστρο: Οδύνη για τους άντρες που έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη φωτιά
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδείες Ξυλόκαστρο: Οδύνη για τους άντρες που έχασαν τη ζωή τους από τη μεγάλη φωτιά

Η κηδεία του 35χρονου πραγματοποιήθηκε στη Λυκοποριά, ενώ η κηδεία του 40χρονου στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πίτσων

Μέσα σε κλίμα οδύνης τελέστηκαν οι κηδείες των δύο ανδρών που έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στο Ξυλόκαστρο. Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί οδήγησαν στην τελευταία τους κατοικία τον 35χρονο Δημήτρη Σελέκο και τον 40χρονο Βασίλη Κυριάκο. Η κηδεία του 35χρονου πραγματοποιήθηκε στον Iερό Nαό του Αγίου Γεωργίου στη Λυκοποριά Ξυλοκάστρου, ενώ η κηδεία του 40χρονου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πίτσων.

Πρόστιμο σε αντιδήμαρχο

Ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με αρμοδιότητα σε θέματα εποπτείας πολιτικής προστασίας, είναι ο άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σε σχέση με τη φωτιά που ξέσπασε στις 29 Σεπτεμβρίου στη περιοχή. Ο αντιδήμαρχος, προχωρούσε σε κάπνισμα των μελισσιών του με αποτέλεσμα να ερευνάται αν προκάλεσε εκείνος την φωτιά. Ο ίδιος ομολόγησε τις θερμές εργασίες τις οποίες έκανε, ωστόσο δεν έχει ομολογήσει ότι ευθύνεται για τη φωτιά, λέγοντας πως την στιγμή εκείνη φλόγες ξεπήδησαν περίπου 250 μέτρα μακριά από εκείνον.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο πως στην αρχική του κατάθεση φέρεται να μην είχε αποκαλύψει τις εργασίες τις οποίες έκανε, ωστόσο χρειάστηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση μετά την κατάθεση μάρτυρα «κλειδί» που φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει τον Αντιδήμαρχο να λέει για το κάπνισμα των μελισσιών του. Παράλληλα φέρεται να έπεσε σε κάποιες αντιφάσεις αν και υποστήριξε πως εκείνος κάλεσε την πυροσβεστική. Σημειώνεται πως όταν έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο δεν βρήκαν κανέναν.

Όσον αφορά στις εργασίες που έκανε, φέρεται να ανέφερε ότι έκαιγε ξερές και χλωρές πευκοβελόνες, άδειασε το εργαλείο που είχε το έπλυνε και το πήρε σπίτι του, μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις