Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

03

Οκτωβρίου 2024

alphafreepress.gr / Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ / ΕΚΠΑ: Ο Αθανάσιος Μαρτίνος έλαβε τον τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη
Η ΚΑΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΕΚΠΑ: Ο Αθανάσιος Μαρτίνος έλαβε τον τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη

Αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας Ιατρικής

Ο Αθανάσιος Μαρτίνος πήρε τον τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του ΕΚΠΑ. Αναλυτικότερα, το πρώτο και μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία προσφορά του, τίμησε με τις ύψιστες ακαδημαϊκές διακρίσεις τον κ. Μαρτίνο, Πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου & Μαρίνας Μαρτίνου, αποδίδοντάς του τον τίτλο του Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών και αναγορεύοντάς τον Επίτιμο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής. Η ιδιαιτέρως συμβολική, διπλή, τελετή πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2024 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τιμητική εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου και η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος της Ιατρικής Σχολής, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, καθηγητή κ. Νικόλαο Αρκαδόπουλο, και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής Επιστημών Υγείας από την Κοσμήτορα της Σχολής, καθηγήτρια κ. Παγώνα Λάγιου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απόδοση του τίτλου του Μεγάλου Ευεργέτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο με την ανάγνωση του Ψηφίσματος της Συγκλήτου και την επίδοση τιμητικού μεταλλίου στον κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή κ. Γεράσιμο Σιάσο. Η διπλή τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου κ. Αθανασίου Μαρτίνου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις